Forum > i30 FD
pomarszczona srebrna okleina kierownicy
eli2:
Auto 2 tygodnie.
Pomarszczyła mia się od ciepła srebrna okleina na kierownicy. (ta imitacja metalu) szok. No i skrzypiący fotel.
Zrobiłem dopiero 3.000 km i już taki zonk.
A tak długo myślałem nad Octavią. No i wyszło mi bokiem wrodzone skąpstwo (niecałe 10.000 zł różnicy)
Czy ktoś miał ten problem?
W miejscu pomarszczenia trzymam często ręce.
Albo od potu, albo od słońca. Albo reakcja potu ze słońcem.
Ciekawe czy to felerny ogzemplarz czy częsta usterka.
W każdym bądź razie reklamowałem. Dealer porobił zdjęcia i przesłał "wyżej".
speedmaster:
mojemu za 3 miesiące strzelą 2 lata i żaden z opisanych objawów się nie pojawił :roll:
Marek:
eli2 nie chce byc niegrzeczny i sie czepiac,ale przyznanie sie do takiego stylu jazdy nie swiadczy o Tobie dobrze jako o kierowcy.nie sadze,zebys w przypadku kryzysowej sytuacji (czego Ci oczywiscie nie zycze) zdazyl przelozyc rece tam gdzie powinny byc.
dealer na pewno wymieni ta czesc, to przeciez tylko kawalek plastiku,a kiedy juz bedziesz mial kierownice jak nowa,pamietaj: rece na godzinie za pietnascie trzecia.
pozdrawiam
mihu_24:
Śfiynto prowda!
:evil: :>
szymonmtb:
--- Cytat: "eli2" ---Auto 2 tygodnie.
...
W każdym bądź razie reklamowałem. Dealer porobił zdjęcia i przesłał "wyżej".
--- Koniec cytatu ---
Hej
Mój i30 skończył 8 lipca 1 rok (od pierwszej rejestracji przez salon = jazda testowa).
8 lipca stuknęło mu też 6-miesięcy użytkowania przez moja osobę, przejechałem do tego czasu 7tys./km.
Zdarzało mi się czasami się (sporadycznie w "dłuższej" trasie) odchylić fotel i trzymać ręce na "KLAKSONIE" - jednak nic takiego z moją kierownicą się nie dzieje :D ufff ...
Mogę jedynie powiedzieć, że wymiana gwarancyjna (w moim i30) - sprężyn - na nowe, trwała 2-miesiące!!
Możliwe, że w Twoim przypadku szybciej się to odbędzie, wszystko zależy od podejścia ludzi (ich "opieszałości"), od których zależy proces tej naprawy/wymiany.
Pocieszające może być to, że zrobili Ci od ręki zdjęcia - umie kombinowali na początku z mailowym opisem, a gdy w końcu zaczęli robić zdjęcia - to robili je chyba 3x ...
Życzę Wytrwałości i Powodzenia w efekcie końcowym.
PS. Mi również w trakcie 6-wizyt w salonie, odechciało się posiadać JAKIKOLWIEK SAMOCHÓD :-(
Nawigacja
[#] Następna strona