Forum > Santa Fe SM

Podczas jazdy w czasie przyspieszania potrafi zgasnąć

<< < (2/3) > >>

jachus:
miałem objawy identyczne. skonczylo sie na wymianie pompy wysokiego cisnienia :)

pozdrawiam

Bad112:
Dokladnie , jak kolega napisal , u mnie w Elantrze skonczylo sie rowniez na wymianie pompy, jest to nagminny defekt silnikow CRDi ze stajni hyundaia.

weldon:

--- Cytat: "Bad112" ---Dokladnie , jak kolega napisal , u mnie w Elantrze skonczylo sie rowniez na wymianie pompy, jest to nagminny defekt silnikow CRDi ze stajni hyundaia.
--- Koniec cytatu ---

Zmienialiście na pompę Hyundai'a?
Czyli, teoretycznie, za jakiś czas problem powinien się powtórzyć? ;-)
To ja chyba pozostanę przy starej. Rzadko gaśnie - idzie się przyzwyczaić,
a zawsze to jakaś kasa na "przelew" zostanie. Zaraz urlop. Przyda się :-)

pzdr.

dawidek102:
Ja na Twoim miejscu sprawdził bym wtryskiwacze, moze sie któryś zacinać, ja mialem wlasnie takie cos u siebie

Bad112:
Mozesz sprawdzic co chesz ja wymienilem wszystko po koleji ,prawie. Pojechałem oczywiscie do ASO Szczecin , gdzie Panowie podlaczyli auto pod komputer skasowali pare błędów i powiedzieli ze to chyba pompa paliwa, ale nie są pewni :) Wymieniłem pompe problem sie powtórzył , pomyslalem ze to moze wada pompy wiec wstawiłem kolejną pompe, bylo to samo. Metodą prób i błędów wymieniałem coraz to inny element układu wtryskowego, nie zwracając uwagi na pompe wysokiego ciśnienia. Po wymienie problem ustał. PZDR

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej