Forum > Tucson JM
stuki w zawieszeniu
Adam 1978:
U mnie były denerwujące stuki w przednim kole, okazało się, że to łącznik stabilizatora. Koszt 40 zł łącznik i 20 zł wymiana, można samemu wymienic przy odrobinie chęci. Stuki ustały i znowu jest fajnie.
pool21:
Witam czy ktoś może sam wymieniał gumy stabilizatora , bo wykręciłem śruby , wyciąłem gume od strony kierowcy ale za cholere nie mogę wsadzić nowej gumy a potem opaski co trzeba jeszcze wykęcić ?
rafaelst:
U mnie stukało w tylnych wahaczach wzdłużnych. Jakiś czas temu wymieniłem na oryginalne tuleje i niestety po około 3 miesiącach znowu stuka, po sprawdzeniu okazało się że wahacze mają luzy na tulejach. Czeka mnie wymiana całych wahaczy, niestety podrdzewiałe wahacze mają tendencje do bardzo lekkiego wyginania(tak udało mi się ustalić) logicznie jest to możliwe bo to przecież kawałek twardego pręta który może się osłabić w wyniku działania "rudego". Jeśli się mylę to mnie uświadomcie bo to troszkę kosztuje.
kosmos2011:
--- Cytat: "rafaelst" ---Jakiś czas temu wymieniłem na oryginalne tuleje i niestety po około 3 miesiącach znowu stuka
--- Koniec cytatu ---
Na które tuleje wymieniłeś na te gumowe czy z metalową obudową (były dwa rodzaje)?
rafaelst:
Te tuleje to oryginalne metalowo-gumowe z hyundai-a. Sprawa w tym że wahacze już pływają. Te tuleje mniejsze to wręcz wypływają z wąchaczy. Auto nie było uderzone. Generalnie jak się podnosi auto to te wahacze jakby się skręcały.
[ Dodano: 2015-09-16, 16:41 ]
No i się dowiedziałem można powiedzieć z pierwszej ręki :).
Okazuje się że te tuleje musza lekko pływać, po to one tam są. Okazało się też że te wahacze robi się kiedy zbieżność ucieka, i strasznie latają. Mechanicy to jednak lewaki chcieli mnie naciągnąć na koszty... i to nie małe. Sprawdzone w ASO na podnośniku. Gość mi powiedział że te tulejki małe przy zwrotnicach jak się założy odwrotnie(cokolwiek miał na myśli) to się zmienia twardość zawieszenia. A coś czasem stuka to właśnie może przez to że jest sztywniejszy(nie jest to stuk metaliczny) może to być normalna praca tego dość sztywnego i prostego zawieszenia. Może to być dla kogoś przydatne, a propo cały wahacz to jest bardzo duży koszt w ASO(pewnie dlatego że rzadko się to wymienia). Pozdrawiam i dziękuję
Nawigacja
[#] Następna strona