Forum > Tucson JM
stuki w zawieszeniu
Madras:
Wita. Kuiłem sobie Tucsona i jestem super zadowolony tylko z prawej strony z przodu słychać takie głuche stuki , nie mocno ale jednak wkurzające , byłem na stacji diagnostycznej , wytrzepali go i amory przód 89 i 90 diagnosta nie znalazł żadnego luzu , kumpel mechanik poradził zmienić sworzeń dolnego wahacza , wymieniłem ale to nie to :-( co to może być , jedna z teori to jakoś uszkodzony amor który pow jechaniu na nierówność stuka ale parametry pracy trzyma .
POradźcie co to może być , Tucson 2004 4wd przebieg ok 95 tys
jacek2:
Nie znam twojego tucsona, ale:
-sprawdź najpierw łącznik stabilizatora, może delikatny stuk pochodzić od niego,
-sprawdź gumę mocowania drążka stabilizującego, jeśli jest wytłuczona też może tak stukać,
-sprawdź górne mocowanie kolumny mcpersona (ta guma z łożyskiem kulkowym w środku), czasami też daje takie dziwne odgłosy... :oops:
:oops:
jak sie z tym wymotasz, :-/ to sie pochwal czy trafiłem z którąś z diagnoz :mrgreen: :mrgreen:
topik22:
Witam,
w moim Tucsonie 2009 r z przebiegiem 30000 km też podobnie stuka. Nic nie znaleźli w serwisie....Podobno oryginalne łączniki stabilizatora tak mają. Podobno po wymianie na zamiennik nic nie stuka.Póki nie ma luzów trzeba tak jeździć....
Pozdrawiam
Madras:
Wymieniłęm łąłczniki stabilizatora i nic to nie pomogło :evil:
Leszek_S.:
--- Cytat: "jacek2" ---sprawdź gumę mocowania drążka stabilizującego
--- Koniec cytatu ---
Sprawdziłeś :?: mnie też stukało tak głucho w Terracanie i drążek stabilizatora w miejscu gdzie opasują go gumy mocujące owinął mi taśmą izolacyjną.... mam święty spokój a jest sztywny jak chol.....inka ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona