Forum > Tucson JM

Gaz w Tucsonie

<< < (2/2)

skubi:
Jako nowy grzecznie Wszystkich witam!
Mam w swoim autku instalację STAG-4 , spalanie w mieście około 15l, poza miastem około 12l. Spalanie troszkę wyższe bo mam skrzynie automatyczną (tak przynajmniej mówił gazownik) Nie wyczuwam różnicy w jeździe na benzynie i na gazie, jest bardzo płynne przejście. Na dzień dzisiejszy nie mam żadnych problemów.

kml:
skubi, a dużo przejechaleś na gazie?

skubi:
Około 5 tyś. Instalacja jest jeszcze na gwarancji. Poprzednie auto miałem 5 lat i tez było z gazem. Jeśli jest dobra instalacja i nie będziesz się z nią "bawił" to nie ma problemów.
Auto musi dostać odpowiednią dawkę paliwa. Najczęściej mają problemy ci co chcą żeby ich auto spalało 5l /100km i zaczynają grzebać w instalacji.

Kapsel:
Ja mam BRC, zamontowany przez dilera w cenie samochodu, jak się dowiedziałem biorą za montaż 3600 zł. Spala mi średnio na mieście wg. komputera 10,3 litra. Na zbiorniku tzn. na 75 litrach gazu przejechałem 650 km.

Kapsel:
Teraz po 1500 km spalanie na gazie ok. 10 - 10,4 litra. Na benzynie nawet nie próbowałem. Szkoda, że często trzeba tankować. Trudno mi sie przyzwyczaić, gdyż wcześniej miałem Megane II 1.5dci i tamten spalał mi ok 4-5 l/100, więc robieł ponad 1000 km na zbiorniku. Np ale cóż!? :shock:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej