Forum > Tucson JM
Gaz w Tucsonie
Tiger07:
Czy któryś z kolegów ma może zamontowany gaz w Tucsonie. Jak sprawuje sie samochód z takim paliwem? Ile spala gazu i jaki koszt był instalacji? Jaką instalacje warto zamontować a jakiej unikać?
Marek Podlaskie:
Witam.Dzis bylem w firmie montujacej LPG i gosc powiedzial ze instalacja BRC z dodatkowym smarowaniem zaworow.Cena w Bialymstoku ok 3000 zl.Ja pytalem o Santa Fe ,ale mysle ze to zadna roznica jezeli chodzi o instalke
Sequent Plug & Drive. To wlasnie taka mi zaproponowano.Moze ktos cos podpowie jak sie sprawuje ta instalacja LPG
Tiger07:
dzięki za info. Jestem ciekaw czy ktoś już z kolegów zainstalował gaz i jakie są jego wrażenia . Czekamy na wiadomości i relacje z wrażeń oraz czy biorąc pod uwagę nie tylko oszczędność ale i dynamikę jazdy warto montować taka instalację.
kml:
--- Cytat: "Tiger07" ---ale i dynamikę jazdy warto montować taka instalację.
--- Koniec cytatu ---
DOBRZE założona instalacja powinna pracować tak, że nie czuć róznicy pomiędzy paliwem. Niestety DOBRZE to ze świecą szukać :( Ostatnio mój znajomy robił u siebie i było super a jego znajomy po tym samym zakładzie de facto instalację od nowa poprawiał gdzie indziej :( Brak powtarzalnej jakości u gazowników to zmora co wraca jak bumerang :(
Marek Podlaskie:
http://www.gazeo.pl/pytania_do_eksperta.php?kat=8&sort=2&p=
Tu mozna troche poczytac o LPG
A co do instalacji jedna i najwazniejsza sprawa.Doswiadczenie i rzetelnosc instalatora.Bez tego to najlepsza sekwencja nie da rady :-D
Nawigacja
[#] Następna strona