Autor Wątek: Jaki akumulator do Lantry 1.5GLS '94?  (Przeczytany 2961 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bodhi1985

• Gość
Jaki akumulator do Lantry 1.5GLS '94?
« dnia: 25 Czerwiec 2009, 15:54:59 »
Witam,
niestety w ostatnim czasie daje o sobie znać mój akumulator i będę musiał dokonać zakupu nowego. Czy możecie polecić coś godnego uwagi za niewielką cenę?

Pozdrawiam.

gucjusz1984

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Czerwiec 2009, 01:24:04 »
witam. polecam akumulatory kager. są one nie drogie zważywszy na podwyżkę baterii o prawie 100%. akumulatory te są produkowane przez firmę bosh.
udanych zakupów :-D

azahiel

• Gość
Re: Jaki akumulator do Lantry 1.5GLS '94?
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Czerwiec 2009, 13:54:54 »
Cytat: "bodhi1985"
Witam,
niestety w ostatnim czasie daje o sobie znać mój akumulator i będę musiał dokonać zakupu nowego. Czy możecie polecić coś godnego uwagi za niewielką cenę?

Pozdrawiam.

Witam twój akumulator według instrukcji- powinien mieć 60 (Ah) a alternator 75(A).Co do pojemności - powinna być taka, jaką przewidział producent. Nie można dawać większej pojemności "na zapas", bo przy jeździe miejskiej będzie się rozładowywał i tak czy inaczej potrzebne będzie ładowanie prostownikiem. Akumulator optymalnej pojemności - najmniejszy przewidywany przez producenta będzie ładował się najszybciej i powinien długo służyć.Pamiętaj by sprawdzić pojemność,prąd rozruchu,wymiary i biegunowość.
Po instalacji nowego - trzeba sprawdzić profilaktycznie napięcie ładowania.
Najlepiej kupować w sklepach specjalizujących się w akumulatorach. :evil:Nie kupuj akumulatora w hipermarkecie,[/i]
polecam- Bosch Silver akumulator 12v60Ah/cena około 277 zł // Centra Futura 12v60Ah gwarancja 3 lata !!! cena około 254zł -tak wiem że trochę kosztuje ale warto.

on86

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Czerwiec 2009, 16:46:36 »
Cytat: "azahiel"
Bosch Silver akumulator 12v60Ah
rodzice takiego mają w Scoupe, wzięty z poprzedniego. Używany przez nich 3 lata, ale ile już ma nie wiem. W każdym bądź razie nigdy nie był ładowany i nadal trzyma ]:->

cezary46

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Czerwiec 2009, 22:42:40 »
60 Ah to to Diesla. Wystarczy zgodnie z instrukcją, po niemiecku ale wszystko jasne