Forum > i20
[i20 PB] Hak holowniczy
steyr:
Zakładałem haka do swojego dziadka Punto 2 FL. Zakupiłem kompletny hak z modułem sterującym, ten mój dziadek ma światła sterowane przez moduł wewn. i z chwilą kiedy wpiąłbym się bezpośrednio z przewodami od haka do wiązki od lampy tylnej mógłbym mieć ciągły komunikat o przepalonych żarówkach. A przeważnie nie lubię dziadować, więc zakupiłem kompletny zestaw z firmy Steinhoff. Montaż jak montaż, instrukcja coś tam podaje. Z przewodami sygnałowymi do modułu haka podpinasz się kolejno do przewodów od tylnych lamp. Jeśli chcesz mieć gniazdo 13 pin to wpinasz się z przewodami do tych lamp które mają wymagane światła. Stały + do zasilania modułu haka pociągnałem prosto z aku. Po montażu jedziesz na stację diagnostyczną, diagnosta wydaje Ci odpowiedni papier i z nim idziesz do WK żeby wbić hak-a do DR. Do platformy na rower załatw sobie dla świętego spokoju 3 tablicę rejestracyjną.
de_assis:
Pierwszy raz słysze o "rejestracji" haka, nie wiedziałem o tym.
Ale w i20 2009 chyba nie trzeba modułu, nigdzie w ofertach haków do tego rocznika nie ma o nim mowy, chyba te nowsze
steyr:
Teoretycznie nasz I20 nie posiada kontrolki informującej o spalonej żarówce, więc pewnie się obejdzie bez modułu. Moduł to nic innego jak zestaw przekaźników, służący do tego żeby nie obciążać instalacji w fabrycznej lampie. Wbijać hak-a nie musisz, ale możesz mieć problem z przeglądem.
nadamus:
koszt badania to obecnie 35 zł plus wizyta w wydziale komunikacji (bezpłatnie wpisują hak do dowodu) ale masz święty spokój (i do tego możesz ciągać przyczepkę bez obaw że dostaniesz mandat.
Nawigacja