Forum > i20

[i20 PB] Hak holowniczy

(1/3) > >>

kevin55:
Witam, czy przerabiał ktoś temat haka holowniczego do hultaja? Chciałbym sobie sprawić takie cudo tylko nie wiem czy moje 1,2 cokolwiek pociągnie :)

ed. tagowanie. tekla

ziutek:
Od ponad roku ciągam czasem przyczepkę lekką (140 kg plus 440 kg dopuszczalnej masy) bez problemów. Pod górkę trzeba redukować, i pamiętać, że poniżej 2500obr/min jest zbyt mały moment obrotowy. Spalanie ok, idzie nawet coś wyprzedzić z taką przyczepką, nie buja za bardzo(twarde zawieszenie się spisuje). Raz nawet około 800kg ciągnąłem. Hultaj daje radę i jego tylne zawieszenie też.
Hak montowałem w aso, koszt około 700-800zł plus robocizna ale nie pamiętam dokładnie ile zapłaciłem.

kevin55:
Aha to fajnie że daje rade. Ja mam w myśli przewozić nim czasem jakiś mebel, lodówkę czy trochę gruzu, tylko że będę zakładał haka, to sam :) Tylko nie wiem jak będzie z podłączeniem instalacji elektrycznej. Niektórzy sprzedawcy proponują hak z modułem, a niektórzy bez. Nie mam pojęcia po co jest ten moduł. Może któryś z kolegów zakładał sam haka i ma jakąś wiedzę na ten temat?

ziutek:
Do i20 wystarczy bez modułu. Taki mi założyli w aso i stwierdzili, że w tym modelu zabezpieczenie w postaci tego modułu jest niepotrzebne.
Pozdro

kosmos2011:

--- Cytat: "kevin55" ---Niektórzy sprzedawcy proponują hak z modułem, a niektórzy bez. Nie mam pojęcia po co jest ten moduł.
--- Koniec cytatu ---

http://forum.mojaceed.pl/viewtopic.php?f=45&t=6644

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej