Forum > i40 VF
[i40 VF] Gwarancja i problemy z hyundai i40
kingtlen:
Dziękuje wszystkim za wskazówki.
Samochód został zarejestrowany przez dealera Niemieckiego w kwietniu 2012 roku. Facet który handluje samochodami kupił go w maju a nam odsprzedał w lipcu. Wiec samochód w momencie gdy minął rok od rejestracji był w posiadaniu dealera Niemieckiego.
Dodatkowo poprosiliśmy tego handlarza by przyjechał do wybranego przez nas ASO by oni sprawdzili samochód. ASO sprawdziło ten samochód. Wtedy zapytaliśmy czy ten samochód będzie posiadł gwarancję (ASO miało dostęp do wszystkich dokumentów od samochodu). ASO stwierdziło że samochód jest sprawny i dotyczy go gwarancja. Stwierdziliśmy że ok w takim razie kupimy ten samochód wiedząc ze przegląd po roku nie jest podbity, ale skoro przedstawiciel w Polsce twierdzi że wszystko jest ok to dlaczego mam się martwić.
Później tak jak pisałem wybraliśmy się do innego ASO który jest bliżej Naszego miejsca zamieszkania i tam zrobiło się pod górkę. Oni skontaktowali się z Hyundai Polska i stwierdzili że samochód nie ma przeglądu rocznego i d..a za przeproszeniem, Hyundai Polska był również oburzony tym że ASO w którym przeglądaliśmy samochód przed zakupem podbił książeczke Niemieckiego dealera.
Niedługo będę miał przegląd na 15 tyś więc wybiorę się do ASO które przeglądało samochód przed zakupem i zobaczę co powiedzą.
Hyundai Polska powinien też zachować się fair a nie robić z tego tytułu problemy tym bardziej że samochód przeszedł od dealera Niemieckiego i po sprawdzeniu w ASO w Polsce wszystko było ok. A nawet gdyby to przy zakupie powinni nam powiedzieć z samochodem wszystko OK ale my wam książeczki nie podbijemy wtedy bym nie kupił tego samochodu.
Pozdrawiam Forumowiczów
Alonzo_:
kingtlen
Pamiętaj proszę - napisz jak sytuacja się przedstawia dalej.
Jeszcze raz powodzenia.
bandyta:
przy odbieraniu auta zapytalem sie kiedy mam wpasc na pierwszy przeglad, powiedzieli mi ze 20 k mil lub dwa lata, zalezy co co bedzie szybciej, jak powiedzialem w Uk ze w pl kaza robic co rok, to powiem szczerze ze glupio mi sie zrobilo jak zaczeli sie smiac, tlumaczylem im ze mialem nowke forda i po trzech miesiacach mialem byc na obowiazkowym serwisie a potem po uplywie 9 miesiecy to oni na to ze to hyundai a nie ford :P
Dokwitowali tym ze u nas w kraju zdzieraja za serwis co rok :(
Tobi:
A ja mam pytanie, trafił gdzieś ktoś instrukcję obsługi do I 40 po Polsku ? (po angielsku i owszem dorzucają ale....)
kosmos2011:
http://hyundaiklub.pl/forum/dload.php?action=file&id=47
Nawigacja
[#] Następna strona