Forum > Lantra / Elantra

[Elantra MD] Temat zbiorczy - eksploatacja Elantra MD 2011+

<< < (13/14) > >>

malutki83:
Witam ostatnio wymieniłem wycieraczki na Bosch aerotwin są super ciche i super zbierają wodę niestety komplet nowych prawie 100zł.,  co do samej Elantry samochód bardzo dobrze się sprawuję choć jak większość użytkowników piszę samochód bardzo niespokojny przy wyższych prędkościach i nierównych drogach.  Co do minusów to przy wyższych temperaturach trzeszczące plastiki i uszczelki szyb (problem rozwiązany) a na samym początku po zakupie i wojnie z ASO ws. głośnych przednich klocków hamulcowych (wymiana na nowe- problem rozwiązany) to jak na razie super wygodne podróżowanie.

Kuki:
Witam.
W środę 29.07.2015 odbieram autko. :->  Nie mogę się doczekać.  :->  Na pewno podzielę się wrażeniami na forum. Czy macie dla mnie jakieś wskazówki,  na co mam zwracać uwagę podczas odbioru i sprawdzania samochodu? Udanego weekendowego wypoczynku. Pozdrawiam, Kuki.

malutki83:
Jeżeli serwis ci coś domontowywał np.czujniki, stację multimedialną itp. to sprawdź czy wszystko działa i jest dobrze zmontowane, a tak to ogólnie pooglądaj czy gdzieś nie jest przytarty czy obity.
A tak to raczej nie ma jakiś specjalnych porad musisz parę dni pojeździć i wtedy wyczujesz co jest super a co mogłoby być lepsze  :-D  na pewno będziesz musiał się tego auta "nauczyć" bo jest specyficzny.
Miłego frajdy z jazdy Elą  :mrgreen:

Kuki:
Dziękuje za radę. Najbardziej obawiam się o osiągi i spalanie. Wiem, że wybraliśmy auto większe a nie sportowe, bo rodzina powiększy się niebawem, ale będzie mi brakowało mojej poprzedniej "rakiety".

Nie omieszkam podzielić się plusami i plusami Elantry, jak tylko wsiądę "za kółko"  :mrgreen:

Żeby nie życzyć Wam w kółko czegoś, to tym razem nie życzę Wam komarów! Pozdrawiam.

[ Dodano: 2016-04-03, 19:57 ]
Witam, przejechałem na dzień dzisiejszy 4990km :) Jazda po mieście to za mało żeby coś więcej napisać. W wakację po dłuższej trasie podzielę się wrażeniami.

A teraz dwa pytania do Was.

Jak włączam nawiew na szybę lub szybę i nogi, to załącza mi się AC. Wam też? Musi tak być, czy u mnie jest coś nie tak?

I teraz pytanie najważniejsze!
Czy felgi o wymiarach ET 35, 18x7J zmieszczą się do Elantry?

Według tej tabelki  zgadza się tylko 7J :( Ktoś z Was zakładał już 18"?

Dzięki za opdpowiedzi, pozdrawiam.

Mario30:
Witam. Mam pytanie do użytkowników Eli, w moim egzemplarzu podczas manewrowania na parkingu dochodzi dziwny dźwięk z okolicy deski rozdzielczej takie trrrrr jestem już umówiony do serwisu po zostało cztery miechy gwarancji więc trzeba korzystać ale teraz do sedna mojego może dziwnego pytania czy w czasie jazdy podczas skręcania powiedzmy w jakąś uliczkę, przy obracaniu kierownicą słychać u was takie  tyk, tyk, tyk ale tylko przy włączonym kierunkowskazie, do tej pory nie zwracałem na to uwagi ale teraz  gdy pojawił się ten problem przy manewrowaniu baczniej wsłuchiwałem się w pracę kierownicy i teraz nie wiem czy to tykanie ma być czy też to jakaś anomalia, nie wiem czy też to zgłaszać na wizycie.
Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej