Forum > i20

[i20 PB] stuki w silniku oraz inne usterki przy przebiegu 30

<< < (6/9) > >>

btn:
@tom_apis: a tam Ci się jeszcze kontrolka CHECK pali. U mnie też się jakiś czas temu zapaliła - wymieniono sondę lambda. NIC. Wymieniono świece - zapaliło się ponownie po 30 km ale po następnych 60 zgasło i na razie (odpukać!!!) się nie zapala. A po zmianie świec czuć sporą różnicę w pracy silnika (na +). Ale z tym stukaniem to nic wspólnego akurat nie ma (przy czym mój 1.4 nie stuka)

tom_apis:

--- Cytat: "btn" ---@tom_apis: a tam Ci się jeszcze kontrolka CHECK pali.
--- Koniec cytatu ---

Nie zdążyła zgasnąć. Normalnie (po paru sekundach od uruchomienia silnika) nie pali się i komp nie pokazuje żadnych błędów.

kevin55:
U mnie stuka tak samo, słychać prace zaworów i taki stukot jakby łańcucha, ale sprawdzone i niby wszystko jest ok. Ale również zapalił mi się check.

Kudłaty_1975:

--- Cytat: "gabor76" ---- łuszcząca się powłoka chromowa klamki wewnętrznej - podobnie jek wyżej - zakwalifikowano do wymiany , nie mieli na miejscu, otrzymali nie odpowiednią - czekam na wymianę
--- Koniec cytatu ---

U mnie też. Dodatkowo osłona przeciwsłoneczna z odchodzącym materiałem wokół lusterka. Testują na klientach jakośc swoich produktów.

wafel:
Ja mam podobnie jak kolega tom_apis. I ciekawostka ojciec ma i10 z tym samym silnikiem ,ale 85KM i nie ma takich odgłosów- stuków. Silnik słychać tak bardziej miękko. Tak po za tym nic się u mnie nie dzieje no oprócz drgania przy ruszaniu na zimnym (sprzęgło).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej