Forum > Matrix / ix20

[ix20] Tempomat - doposażenie

<< < (18/20) > >>

jageer:
Zadzwoniłem do salonu Keller Gliwice.
Powiedzieli, żeby podjechać i podepną pod komputer, sprawdzą, czy można zamontować, a jeżeli tak to jaka cena....

Chyba się skusze :)

kri$:
Jestem ciekaw, czy są wstanie. Może się okazać że trzeba: poprowadzić nową wiązkę przewodów, nowy pedał gazu, stycznik na sprzęgło, nowy zwijacz na kierownicy i nowy BCM i ew. nowy licznik.
U mnie trzeba prawie połowa części, bo ma odpowiedni komputer i zwijacz i wymienione przyciski na kierownicy reszta do wymiany.
O wiele łatwiej było w KIA Venga, wystarczała wymiana tylko przycisków na kierownicy.

jageer:
Powiedzieli, że mieli przypadek, że gość kupił kierownicę na allegro i to starczyło ..... (plus ich robota - wpięcie,).
W innym ASO powiedzieli mi że się nie da, jeszcze kolejnym że 12 tys, a w innym 3,5-7 w zależności co mam w aucie. Póki co nie jadę, bo myślę jeszcze o radiu z navi o ile można wstawić za "zwykłe".

Leon Korn:
Witam wszystkich.  Przeczytałem prawie wszystko. Z tego co zrozumiałem że muszą być podłączone przewody od zwijacza do zegarów. Porównywałem różne samochody z tempomatem i swojego bez. Okazało się że mam takie same zegary jak w wersji z tempomatem 940031K010. Ale z wtyczki pod zwijaczem U mnie wychodzi 7 przewodów a musiałaby być a więcej. Czy ma ktoś z państwa schemat wiązki przewodów od zwijacza do zegarów?

Leon Korn:
Udało mi się doposażyć swój ix20 w tempomat. Pierwszą rzeczą do zrobienia jest zmiana kierownicy z tempomatem z WERSJI BENZYNOWEJ. Kupiłem kierownice z tempomatem od wersji diesel, to nie zadziałało. Przy wymianie tylko kierownicy tempomat będzie działać ale nie będzie tego widać na zegarach (nie świecie się zielona lampka) i nie możliwe włączyć ogranicznik prędkości. Po drugie trzeba zmienić zegar z wersji z tempomatem, wtedy wszystko zadziała prawidłowo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej