Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - Getz
sasek94:
Co do gazu, mogę się spokojnie odnieść bo mam accenta w 1,6 16v. Silnik sprawuje sie bdb na sekwencji generacji 4+. Jedyna wada to wtrysk benzyny, który potrafi się zawiesić( wyskakuje błąd wtrysku) . Silnik na gazie pracuje ładniej niż na beznzynie. Być może wynika to z mojego użytkowania samochodu. Zwykle jeżdzę w trasie. Opalam samochód jak przełączy się na gaz to jade do końca zbiornika nie gasząc :lol:
MG42:
Przypadkiem znalazłem. Może się komuś przyda tym bardziej, że autor wyraża pochlebne opinie o tym modelu.
Artykuł
krzygaj:
Witajcie
Mam możliwość zakupu: Hyundai Getz, 2006r, 1.1, 141tys km.
Oglądałem dziś auto i o ile blacharsko jest ok(ma swoje wady, ale do przełknięcia) o tyle co do mechaniki to mam 2 pytania:
- świeci się check engine i jest błąd P0340
- auto raz na jakiś czas nie chce zapalić - trzeba 3-4 razy zakręcić silnikiem i dopiero odpala, ale wiąże to z powyższym błędem
- przy puszczaniu sprzęgła w końcowej fazie szarpie autem - przy dodaniu gazu tego nie ma
Chciałem się zapytać (wiem, że może to być niczym wróżenie z fusów), czy to może wskazywać na jakieś poważne usterki i darować sobie to auto?
Cena nie jest wygórowana - 6tys + opłaty.
Dzięki za pomoc
kosmos2011:
Błąd pochodzi od czujnika położenia wałka rozrządu
http://hyundai.epcdata.ru/getz/27009/engine/elektronniy_blok_upravleniya_dvigatelem-2839011/datchik_polojeniya_raspredvala-39313C/
http://www.sklep-kia.pl/czujnik-fazy-rozrzadu-magentis-picanto-sorento-atos-getz-snta-fe-sonata-iii-iv-trajet-p-1168.html
Jeśli chodzi o szarpanie to może być stary płyn w układzie hydraulicznym sprzęgła (sprawdź czy jest czarny) lub wysprzęglik.
Jeśli chodzi o blachy to trzeba sprawdzić stan tylnych nadkoli.
Masz jakieś zdjęcia, numer vin ?
krzygaj:
kosmos2011, dzięki za info - czyli tragedii nie ma ;-)
Co do zdjęć to nie mam, bo autem jeździ brat tescia i sprzedaje je w rodzinie takze nigdzie nie jest wystawione. Uzytkuje go od maja 2013 i teraz przyjechał z Luksemburga na święta. W ciagu tego czasu zrobil nim 40tys. Wydaje mi sie ze jest jego pewny skoro juz kilka razy w tym czasie robil nim taka droge.
Podaje vin: KMHBT51GP6U451852
Po switach jestem umówiony z mechanikiem na ogledziny i wjazd na podnosnik.
Po stanie nadwozia widze ze na zachodzie nikt nie dmucha i chucha na auto jak u nas :-?
Nawigacja
[#] Następna strona