Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Getz

<< < (10/27) > >>

popej:
Łe tam, 1.1 nie jest taki zły. Przynajmniej jak zaczyna brakować mocy to człowieka i tak nie kusi do robienia wiejskiego tuningu silnika, bo wie, że to nic nie da  :mrgreen:  Można wtedy skupić się na wyglądzie  :-P

DewREW:
Pytam bardziej pod kątem tego czy Państwo, jak użytkownicy tego samochodu polecacie go innym jako samochód bezawaryjny, niezawodny, którym można jeździć i tylko dbać aby utrzymać kondycje (bez remontow silników, głowic, wyman silników itd przy przebiegach <200tys). Ja wiem, że to tylko samochód i każdy ma swoje problemy, ale czy Getz jest godnym by w ogole zawracać sobie nim głowę pod tym względem?

Z kolei inny wątek, przeglądam ogłoszenia i nie wierze własnym oczom.
http://otomoto.pl/hyundai-getz-C27772636.html
http://otomoto.pl/hyundai-getz-wersja-gls-klimatyzacja-C27596644.html
Czy taki mały przebieg jest realny, 5 drzwi, taki silnik i 12tys zł? moim zdaniem to niemożliwe i licznik pewnei kręcony, co Państwo sądzą?
Poza tym, gdzie w tych samochodach ta klimatyzacja? nie widze na panelu nic na wzór klimatyzacji...

--
albo w tym stylu...
http://otomoto.pl/hyundai-getz-1-4-cross-36-000-km-oryginal-C27228412.html

robaszek127:
Kolego większość ofert to komisy ze sprowadzonymi igiełkami. Tylko, że one mają jak na giełdzie nówki lakiery jak by z fabryki wyszły. Popatrz na zdjęcia nawet zero grama kurzy między drzwiami czy w zawiasach. Trzeba uważać by nie kupić odnowionego rozbitka jakich teraz pełno. Przykładem chyba może być ten Cross gdzie poduszka w kierownicy nie jest oryginalna bo odstaje i jest taka szarawa.
Co do awaryjności kupując koreańca w dobrym stanie nie będziesz narzekał tak jak z fiestą. To nie silnik forda, że po 200tys nie ma czym jechać i żłopie olej jak szalony.
Kup sobie silniczek 1.3 do tego gaz sekwencja i będziesz śmigał. Klimatyzacja jest manualna więc jest tylko włacznik a nie ma wyświetlacza jak w klimatroniku. Jak dobrze poszukasz to zanajdziesz getza z gazem za 10tys z 2005r ta jak ja. Mi nie zależało na halogenacz czy abs. Założyłem tylko spojler tylnej klapy oryginalny by szyba tak sie nie brudziła.

kosmos2011:

--- Cytat: "DewREW" ---Poza tym, gdzie w tych samochodach ta klimatyzacja? nie widze na panelu nic na wzór klimatyzacji
--- Koniec cytatu ---

Pierwsze ogłoszenie handlarz na pierwszym zdjęciu widać stertę zderzaków i nr telefonu.

Na twoim miejscu szukał bym egzemplarz krajowego z salonu od pierwszego właściciela (najlepiej od starszej osoby-tacy ludzie najczęściej byli klientami salonów) z realnym przebiegiem pod 100 tys km dla rocznika 2004.Tak jak juz było napisane na forum modele z poprzedniej "epoki" nie trzymają ceny i można coś takiego trafić za dobrą cenę.

mistus:
co do cen i komisów to pewnie każdy historie ma do opowiedzenia ale to jakiś specjalny dział można by otworzyć.

Co do sprzedaży prywatnie to też nie jest łatwo bo na te auta nie ma popytu (wiem coś o tym bo sam próbuje od dawna i zainteresowanie jest mizerne :()

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej