Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - Getz
IgoReCzeK:
Moim zdaniem najlepszy pod LPG jest Getz taki, jaki ma KuraKo. Te silniki wywodzą się z konstrukcji montowanej w Accentach X3, w którym nie było problemów z instalacjami LPG. Co prawda montowano tam zazwyczaj stare instalacje II generacji, ale obecnie komputery w tych instalacjach są dużo, dużo lepsze niż przed laty. Uważam, że to jest najlepsze rozwiązanie przy obecnych tendencjach wzrostu ceny oleju napędowego.
Leszek_S.:
Z trzycylindrowymi dieslami że są kapryśne to bym się nie zgodził Moja żona przejechała na takim ponad 200 000 km i samochód jeździ jak tralala - Toyota Corolla kombi 1,4 D4D, ale to tylko opinia do diesli ;-)
gacus2004:
Miałem Gacka trzycylindrowego i niemogę złego słowa powiedzieć.Dynamika jest niezła,tylko do odgłosu silnika trzeba się przyzwyczaić,bo to jednak 3 cylindry i lekkie wibracje przenoszą się na nadwozie.Zużycie paliwa,jak na tak mały motorek nie należy do najniższych i może sięgać nawet do 6,5-7 litrów przy bardziej dynamicznej jeżdzie.Jeśli się jedzie spokojnie to około 5 się utrzymuje,ale to już jazda emeryta.Jeśli jeżdzi sie mało to zdecydowanie benzynka 1,3 ,to taki kompromis pomiędzy ekonomią a osiągami.
brix:
pod uwagę biorę silnik 1.1 i jego zagazować lub disel 3- cylindrowy ale naczytałem sie że są awaryjne(usterki dotyczą osprzętu a w szczególności czujnika ciśnienia doładowania). Opinie z forum podbudowują szczególnie dot. dieselka. Autkiem mam zamiar dojeżdżdzać do pracy wiec najbardziej zależy mi na ekonomi. biorąc pod uwage spalanie getza na benzynie i mojej omegi na gazie to getziorem bedzie przynajmniej o około 12 zeta taniej na każde 100 km
speedmaster:
a czy 1.1 po zagazowaniu będzie jeszcze jakoś jechał :?: pytam bo nie mam doświadczenia z LPG i zastanawiam się jak najmniejszy silnik jej sens gazować :roll: :?:
Nawigacja
[#] Następna strona