Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Getz

<< < (3/27) > >>

brix:
ludzie gazują tico i seicento 900 wiec to chyba ma sens jazda do pracy to nie wyścigi pozatym instalacje nowego typu są bardziej przyjazne dla silnika i mniej kłopotliwe niż kiedyś(chyba)

gacus2004:

--- Cytat: "brix" ---pod uwagę biorę silnik 1.1 i jego zagazować lub disel 3- cylindrowy ale naczytałem sie że są awaryjne(usterki dotyczą osprzętu a w szczególności czujnika ciśnienia doładowania). Opinie z forum podbudowują szczególnie dot. dieselka. Autkiem mam zamiar dojeżdżdzać do pracy wiec najbardziej zależy mi na ekonomi. biorąc pod uwage spalanie getza na benzynie i mojej omegi na gazie to getziorem bedzie przynajmniej o około 12 zeta taniej na każde 100  km
--- Koniec cytatu ---

Jesli bierzesz pod uwagę 1,1 to zdecydowanie wolałbym diesel,to zupełnie inna dynamika  i nie trzeba  kasy na instalację gazową wydawać.Rodzice mają Gacka 1,1 i według mnie jest mułowaty.Rozrząd w diesel wytrzymuje jeszcze raz taki przebieg co w benzynie.Piszesz żę siada czujnik ciśnienia doładowania,może i to się zdarza czasami ,ale instalacja gazowa też lubi zawieść od czasu do czasu no i przestrzeń w bagażniku zabiera,a i tak zbyt wielki  on nie jest.

speedmaster:
przy dieslu też trzeba chyba wziąć pod uwagę jaki dystans auto będzie przemierzało  :?:  :roll:

brix:
ja jeżdżę około 20 tyś rocznie może troszke wiecej generalnie wkoło komina nie wiecej niż 100 km od miejsca zamieszkania do pracy mam 20 km

gacus2004:

--- Cytat: "brix" ---ja jeżdżę około 20 tyś rocznie może troszke wiecej generalnie wkoło komina nie wiecej niż 100 km od miejsca zamieszkania do pracy mam 20 km
--- Koniec cytatu ---

To diesel jest dla Ciebie idealny.To moje zdanie,ale wybór jest Twój.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej