Forum > i30 FD

benzyna czy ropa??

<< < (5/8) > >>

iwanicki_sylwes:
Dziś byłem z żonka złożyć zamówienie u dilera Hyundai i spytałem się czy u nich w ASO można założyć LPG, facet powiedział ze nie i Hyundai wogule odbiega od tego żeby montować w i30 instalacje LPG. Wiec myśle ze nie będzie tak i benzyna stanieje. Bo ja wole mieć gwarancje na silnik niż zaoszczędzić , a puźniej załamac sie jak coś pierdyknie w środku

Mieszko:
Uważam że podjąłeś bardzo dobrą decyzję, silnik twojego nowego i30 jest już na tyle zaawansowaną technicznie konstrukcją, że nie warto go "psuć" gazem. Często używam takiego auta w pracy tj. 1.6 benzyna i bez większego problemu uzyskuję spalanie miejskie (Łódź) na poziomie 8 litrów, a można mniej ale auto firmowe to specjalnie go nie oszczędzam :-D Oczywiście do 11 tez potrafi dojść ale wtedy to już ogień na maksa !
Pozdrawiam

gummi.cezar:
U mnie wygląda to tak:
[*] 9,0-9,5l - tylko miasto(Kraków) z klimą na okrągło w korkach,
[*] 8,0l - do pracy w porannym szczycie przez miasto(20km), powrót obwodnicą(30km) + parę wyjazdów do sklepu czy lekarza, klima włączana tylko kiedy na prawdę jest konieczna,
[*] 7,2l - A4 przy 130 km/h,
[*] 6,1l - pod Wadowice i z powrotem (100km) w weekend boczną drogą o małym ruchu.
[/list]

Zresztą wystarczy kliknąć na ikonkę spalania w mojej stopce.

iwanicki_sylwes:
ja wybrałem benzynke a wszyscy co znam mi mówią na okrągło że mogłem wziąć ropniaka a ja na to że nie bo rocznie nie będę za dużo jeździł jakieś 15 tysięcy rocznie i to w warszawie, a to co kolega pisał wyżej to nie jest tak żle z tym silnikiem zwykłe spalanie 1.6 pozdrawiam

mihu_24:
No to gratulacje i bezproblemowej eksploatacji życzę .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej