Forum > Accent
Wybór jednostki napędowej
candyman:
No nic pozostaje cały czas szukać aż w końcu się trafi egzemplarz z wszystkim co bym chciał mieć :) a jak nie to trzeba się wybrać do zachodnich sąsiadów i tam się coś może znajdzie...
dzięki za pomoc i mam nadzieje że w niedalekiej przyszłości pochwale się swoim zakupem na forum :)
IgoReCzeK:
Witam. Obie jednostki napędowe są dobre, a problem z zakupieniem Accenta 1.5 jest związany z tym, że silnik został nieco później wdrożony do produkcji po drobnych modyfilacjach silnika 1.3. Siłą rzeczy jest tych samochodów mniej. Bo w późniejszym okresie nadal równolegle produkowano Accenty w obu wersjach silnikowych (diesel długo, długo nie był jeszcze dostępny). No i jak to oszczędni Europejczycy pewnie więcej kupowali samochodów z mnieszym silnikiem, by oszczędzić te pół litra paliwa zużywane na 100 km. :mrgreen: Pozdrawiam Igor.
e-gen:
--- Cytat: "candyman" ---Moje pytanie brzmi (...)szukać dalej accenta z silnikiem 1.5 czy zaprzestać na 1.3 ??
--- Koniec cytatu ---
do miasta 1.3
na trasę 1.5
to w sumie te same silniki; a ponieważ są jednowałkowe i mają tylko 12 zaworów ich eksploatacja/serwis jest tani - chyba że kasa nie jest kluczowa to wtdy im większy tym lepszy ;)
dlugistrzegom:
ja osobiscie posiadam 1,3 i jestem bardzo z niego zadowolony,jest to dynamiczna jednostka. Mialem okazje siasc za sterami Accenta 1,5 i czegosa mi w nim brakowalo...tak jakby byl slabszy....Wiec osobiscie polecam 1,3 (ok 82KM)
kudlaty:
a ja polecam silnik 1,5 ale 16V.
Jeździłem 1,3 ... miałem 1,5 12V ale dopiero 1,5 16v daje jakoś radę ;)
Nawigacja
[#] Następna strona