Forum > Accent

Wybór jednostki napędowej

(1/8) > >>

candyman:
Moje pytanie brzmi jak to jest z tymi silnikami..a dokładniej zamierzam dołączyć do zacnego grona posiadaczy Accentow no i mam problem a mianowicie duża większość accentów mają silniki 1.3 ?? czy jednostka 1.5 12V była rzadziej wypuszczana na rynek ?? czy była może bardziej wadliwa ?? no i proszę o pomoc w doborze silnika szukać dalej accenta z silnikiem 1.5 czy zaprzestać na 1.3 ??

Vex:
Hehe odpowiedz jest prosta - zakup samochodu z mocniejsza jednostka wiaze sie z wieksza cena. Przy uzywanych ta roznica sie zaciera, wiec jak trafisz dobry 1.5 to masz 1.5

candyman:
A jak jest z żywotnością i niezawodnością 1.5 w stosunku do 1.3 ??

Vex:
Mysle ze to zblizone jednostki, ale doswiadczenia z roznymi nei mam. Najlepiej spytac w serwisie.
Zapewne pierwsze tu i tu leca uszczelniacze bo naleza do delikatnych w tych jednostkach. Raczej bym sie nie doszukiwal ktory jest mniej lub bardziej awaryjny. Nieco inne osiagi, pewnie nieco inne spalanie i tyle.
Ja osobiscie z tego silnika jestem bardzoo zadowolony :-D :-D Kierownicy calkiem nowych samochodow klasy sredniej juz mniej :roll:

wlad:
ja powiem tak-mialem accenta z 1,5 12v i do dzis jestem pod wrazeniem tego silnika.BEZOBSLUGOWY,BEZAWARYJNY.przy 105 tys.km nie bylo ani kropli wycieku-co patrzac na np.rover-y zakrawa na cud...majac teraz 2,0 CDRI TESKNIE do tego silnika .ciagnal od 2 tys. do 5tys. bez wzgledu na bieg.przez ponad 30tys.km ZAWSZE zapalal za pierwszym razem po mniej wiecej 0,6 sek.przez pierwsze 100tys.km nie zepsulo sie NIC-nawet zarowki...
ciezko bedzie jakiemus autu przescignac ten samochod-na dzien dzisiejszy raczej na pewno nie elantra diesel.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej