Forum > Accent
Wybór jednostki napędowej
Vex:
--- Cytat: "grs_84pl" ---Może rozgrzebie temat, ale nie lubie zakladac nie potrzebnie nowych.
Mam Accencika 1996 1.5 12V i po silniku w Stacji Konroli Pojazdów wpisali mi w dowodzie 73kW co daje ok 100KM czy istnialy takie jednostki ?
I w ogole co oznacza, że mam wersje GS.
Spotkalem różne wersje Accentow GS, jedne z pelną elektryką inne strasznie ubogie..
Pozdrawiam
Grzesiek
--- Koniec cytatu ---
Istnialy na 2 walkach, ale nie jednym. Ja mialem GSa. Znaczy to tyle ze lepiej niz LS :)
grs_84pl:
Ciężkie to rozgryzienia. nie wiem czym się różni jeden model od drugiego. Ważne ze jeździ.
Zastanawiałem się tylko z tym silnikiem.
Czytałem na którymś poście, że największą mocą jednostki 1.5 dysponują przy 5.500 obrotów.
Empirycznie sprawdzałem ze u mnie się to nie zgadza. Lepiej rwie już od 4500-5000 wyżej już tylko słabnie. Sądziłem ze to zależność spowodowana właśnie tą różnicą mocy. ale może to wina, że nie zmieniłem w nim żadnych płynów, filtrów, nawet świec nie sprawdziłem.
sztygar:
Silnik 1.3 (12V) przy obr. 5700 osiąga moc 62kW? Jest to możliwe? Tak mam napisane w świadectwie homologacji dołączonym do mojego samochodu i zastanawiam się czy to troche nie zawyżona wartość.
Vex:
--- Cytat: "grs_84pl" ---Ciężkie to rozgryzienia. nie wiem czym się różni jeden model od drugiego. Ważne ze jeździ.
Zastanawiałem się tylko z tym silnikiem.
Czytałem na którymś poście, że największą mocą jednostki 1.5 dysponują przy 5.500 obrotów.
Empirycznie sprawdzałem ze u mnie się to nie zgadza. Lepiej rwie już od 4500-5000 wyżej już tylko słabnie. Sądziłem ze to zależność spowodowana właśnie tą różnicą mocy. ale może to wina, że nie zmieniłem w nim żadnych płynów, filtrów, nawet świec nie sprawdziłem.
--- Koniec cytatu ---
To 12V moment obrotowy leci na buzie. Moj na 1 i 2 do 6000rpm ladnie ciagnal :) Dla porownania moje 91km chodzilo tak: //www.youtube.com/watch?v=D9jDe0TkFDc
seb_jak:
Jeśli możesz, szukaj mocniejszych, a jak 1.3 to może 86KM.
Osobiście mam słabszego 1.3 12V 75KM i nie jestem zachwycony. W trasce trzeba go kręcić aby utrzymać prędkość 120km/h, nie mówiąc już o większych prędkościach, bo wtedy jest już piłowanie. Odbija się to zaraz na zużyciu paliwa. Myślę, że w trasce ekonomiczniej pojedziesz 1.5 którego utrzymasz na niższych obrotach. W mieście jest ok, ale ogólnie jest to silnik do spokojnej jazdy, nie ma sensu kręcić bo i tak niezbyt jedzie... Na plus mogę dodać, że jest dość elastyczny.
Nawigacja
[#] Następna strona