A czasy drgań / bez drgań zawsze są takie same (np. 3s drgań, przerwa 2s i znów) czy różne (raz wibruje 5s a raz 10s, przerwy też różne - generalnie bez reguły)?
Może spróbuj to połączyć z innymi czynnikami (temp silnika - włączający się wentylator, klima - włączająca się sprężarka, zakręt / łuk - wspomaganie, wiatr, itp), czy to tylko w połączeniu z prędkością?
Najgłupsze co mi przychodzi do głowy - objawy masz zawsze na tym samym odcinku drogi czy całkowicie niezależnie od niej? Może asfalt był odcinkami kładziony i jest naprzemiennie różny :-D Pytanie wbrew pozorom nie jest tak całkiem bez sensu, bo sam dość długo zastanawiałem się nad bardzo delikatnymi drganiami przy 80km/h i więcej (głównie na kierownicy) zawsze po odpaleniu po nocy... zawsze na odcinku ~1km od domu... po czym doszedłem, że akurat w tym miejscu musi być jakiś dziwny asfalt (niby nowy i równy), bo jak startuję gdzie indziej lub jadę w inną stronę - wszystko ok :-D - tak samo jak po przejechaniu tego właśnie odcinka drogi - dokładnie w miejscu zjazdu z "nowego" na "stary" asfalt wszystko zanika.