Forum > Getz

[Getz] trip Europa

<< < (4/6) > >>

Andy:

--- Cytat: "crashzero" ---dzięki za wszelkie sugestie i czekam na kolejne komentarze:)
wyjazd planowany na 11 października... a do przejechania ok. 2 100 km w dobę :D
--- Koniec cytatu ---

Ja dałem radę bez odpoczynku max 1500, z czego 700 po polskich drogach, ale potem padłem jak mucha :)
W Norwegii rekord 1700 i pomimo mniejszego znacznie ruchu i lepszych dróg, też padlem - inna rzecz, ze bylo późno w nocy, w ciągu dnia może bym jeszcze dobił 2k... inna sprawa, że nie ma sensu bić rekordów.

crashzero:

--- Cytat: "Andy" ---inna sprawa, że nie ma sensu bić rekordów
--- Koniec cytatu ---

Nie :-) ja rekordów na pewno nie chcę bić  ;-)
jedzie dwóch kierowców i w planie mamy tak, że jedziemy po 300km a potem zmiana, ten kto odpoczywa ucina sobie drzemkę :-P
ile litrów oleju powinienem mieć w zapasie? ze 2?

Andy:

--- Cytat: "crashzero" ---
--- Cytat: "Andy" ---inna sprawa, że nie ma sensu bić rekordów
--- Koniec cytatu ---

Nie :-) ja rekordów na pewno nie chcę bić  ;-)
jedzie dwóch kierowców i w planie mamy tak, że jedziemy po 300km a potem zmiana, ten kto odpoczywa ucina sobie drzemkę :-P
ile litrów oleju powinienem mieć w zapasie? ze 2?
--- Koniec cytatu ---

Ja nie miałem nic, to cywilizowany kraj i jak trzeba możesz wszędzie dokupić.
Inna sprawa, czy potrzebujesz. Moj Getz na co dzień nie bierze oleju, ale wtedy jak gazowałem  autostradą przez Masyw Centralny to musiałem dolać, bo tak był obciążony, że nawet na trójce ledwo ciągnął. Do tego doszła jazda po górskich ścieżkach i 1/4 litra poszło.
Więc zależy od trasy i stylu jazdy.

jmtotaszek:
Instrukcja mówi, że może brać nawet litr oleju na 1500km (lub na 1000km jeśli jedzie w ciężkich warunkach).
Strona 9-4

--
chciałem wrzucić screena w załączniku ale dostaję error "Przekroczyłeś maksymalny limit uploadu (256 KB)" choć plik waży 156kb. Zatem sam musisz sprawdzić w instrukcji...

albert:

--- Cytuj ---chciałem wrzucić screena w załączniku ale dostaję error "Przekroczyłeś maksymalny limit uploadu (256 KB)" choć plik waży 156kb. Zatem sam musisz sprawdzić w instrukcji...
--- Koniec cytatu ---

Nie musisz wrzucać jako załącznik. Możesz umieścić go na serwerze zewnętrznym np. ImageShack lub Fotosik (darmowe) i zamieścić na forum link. Pokaże się wtedy obrazek.
Co do brania oleju, mój Gacek przez 10 tys. km, czyli do następnej wymiany, nie bierze nic. Tzn. nie dolewam, bo mieści się w normie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej