Forum > Getz
[Getz] trip Europa
crashzero:
Witajcie,
mam takie pytanie troszkę może dziwne, ale...
planuję na dłuższy weekend (w sumie 5 dni, z czego 2 dni za kółkiem z małżonką) wyskoczyć na południe Francji (rejon Tuluzy)
po google i docelu spr. że trasa wyniesie ok. 2 100-2 200km w jedną stronę
myślicie że auto wytrzyma takie obciążenie?
było ostatnio na serwisie... wszystko dobrze wygląda...
myślicie że da radę? ktoś już próbował takich wycieczek? :-)
albert:
Co roku jeżdżę ze Szczecina do Krakowa i z powrotem i Gacek zachowuje się normalnie, żadnych odchyleń od normy. Należy tylko pamiętać o jednej podstawowej rzeczy. Po zatrzymaniu się na postój po dłuższej jeździe, nie należy wyłączać silnika przez ok. 1 min. Chodzi o schłodzenie turbiny. A tak poza tym wszystko, jak podczas krótkich tras. Powodzenia i szerokiej drogi. :-D
psyche:
crashzero, nie ma powodu, aby sprawne auto nie dało rady :) Bardziej bym się martwiła o wytrzymałość kierowców. Nasza najdłuższa "jednorazowa" trasa to było ok. 1700 km jednego i 1500 km drugiego dnia. Nie miałam wstrętu do kierownicy, ale jest to jednak dość wyczerpujące :)
crashzero:
domyślam się :D
liczymy, że zrobimy na 2 zmiany po 500 km
dzięki za wszelkie porady! :-D
jergar:
:roll: 3 lata wstecz moim gackie pojechałem do Montpellier z córką jazda tam i z powrotem bez większych przerw ( w jedną stonę 2100km) na dwóch kierowców , gacek chociaż 1100cm śmigał aż miło. Pozdrawiam i miłej wyprawy :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona