Forum > Tucson JM

Instalacja elektryczna haka

(1/5) > >>

RYB@:
CZEŚĆ !!

Czy w Hyundai'u jest jakaś wtyczka do której można podłączyć gniazdo 13-pinowe przy haku holowniczym bez ingerencji w instalację elektryczną pojazdu [kable]?
Bardzo gorący temat dla mnie i na już. Jeśli ktoś może pomóc to serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Ed. Nie piszemy na caps lock. Tekla

piotrkiller:
nie ma żadnej wtyczki.Jezeli chcesz podłączyć 13 pinowe gniazdo potrzebna ingerencja w tylne lampy.

marekn:

--- Cytat: "RYB@" ---CZEŚĆ !!

Czy w Hyundai'u jest jakaś wtyczka do której można podłączyć gniazdo 13-pinowe przy haku holowniczym bez ingerencji w instalację elektryczną pojazdu [kable]?
Bardzo gorący temat dla mnie i na już. Jeśli ktoś może pomóc to serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Ed. Nie piszemy na caps lock. Tekla
--- Koniec cytatu ---

Jeżeli jest hak holowniczy to musi być instalacja elektryczna.Inaczej nie przejdzie na przeglądzie.
Zamontowanie instalacji elektrycznej nie wymaga żadnej ingerencji w lampy.Wiązkę przewodów od wtyczki prowadzisz do bagażnika i tam przy pomocy szybkozłączek łączysz odpowiednie przewody.

piotrkiller:
nie chodziło mi o ingerencję w same lampy ale w ich przewody.i co pomimo ze w bagażniku zrobisz wiazkę to i tak podpinasz się pod przewody lamp. chyba ze masz inny pomysł.u mnie firma zakładająca hak profesjonalnie  poukrywała przewód za tylną lampą i pod zderzakiem.

bartekzg:
to co piszecie jest prawdą ale nie do końca! tak podłączyć można wtyczkę 7 pin ( tylko oświetlenie drogowe) a kolega pyta o 13 pin a to już inna bajka.

ja mam gniazdo 7 pin podłączone tak jak piszecie - na szybko-złączki do przewodów prowadzących do tylnych lamp - banalna sprawa można samemu to zrobić. Niestety przy 13 PIN z uwagi na szyne CAN należy podłączyć moduł - koszt całej przyjemności w firmie instalującej haki ok 500zł

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej