Autor Wątek: Lantra w gazie 2.0 litra 16v  (Przeczytany 5151 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

azahiel

• Gość
Lantra w gazie 2.0 litra 16v
« dnia: 06 Czerwiec 2009, 18:57:33 »
Witam mam zamiar jak to się tak popularnie mówi''zagazować auto'' czekam i proszę o opinie na temat ,jak takie autko się sprawuje ?? na co zwrócić szczególną uwagę ?? -bo to będzie moje pierwsze autko w gazie.Czekam na opinie i spostrzeżenia pozdrawiam. :evil:

rufuz

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Czerwiec 2009, 22:16:10 »
dla mnie gazowanie auta to profanacja ale to moja osobista opinia. instalacja gazowa to nowe problemy, ba mnóstwo problemów.
Polecam inne fora oraz artykuły w necie.

Roman_d

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Czerwiec 2009, 22:29:10 »

mihu_24

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Czerwiec 2009, 22:29:44 »
azahiel - ładuj gaz - sekwencja - i nie słuchaj tych co nie mają pojęcia o praktyce jazdy na LPG.
Gazuję już parę lat bez problemów a mam II gen.

Faktycznie trzeba uważać przy wyborze zakładu montującego instalacje żeby nie trafić na druciarski"warsztat".

Sprawdż u siebie ,popytaj a na pewno jakiś porządny warsztat znajdziesz.
Dziś, przy cenie gazu o ponad 60 % niższej niż Pb, warsztaty mają pełne ręce roboty a co za tym idzie czas oczekiwania na montaż też jest dłuższy.Oby jakość usług była na dobrym poziomie,bo montaż to podstawa.

Tankowanie zawsze do pełna - bezcenne ]:->

Sprecyzuj chociaż w jakiej części Śląska mieszkasz. Jest "nas" paru ,zawsze można coś polecić,odradzić...

Jak masz wątpliwości to pytaj wszystkich o wszystko ;-)
Powodzenia.

e-gen

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Czerwiec 2009, 22:33:25 »
azahiel,
możesz śmiało zakładać - polecam instalacje IV generacji montowane przez zakłady od wielu lat na rynku; spalanie LPG będzie wyższe o ok 20 - 30 %

Roman_d

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Czerwiec 2009, 22:41:50 »
Nie zastanawiaj się tylko montuj.
Napisz skąd jesteś a podamy ci jakieś adresy dobrych gazowników.
Tak jak napisał mihu_24 Tankowanie zawsze do pełna - bezcenne :lol: >
Ja już od dawna się nie przejmuje spalaniem mojego smoka. Noga w podłodze, ostra jazda po mieście i wtedy koszty 100km to maks 27 -28 zł. :mrgreen:

mihu_24

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Czerwiec 2009, 23:03:11 »
Dyć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

azahiel

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Czerwiec 2009, 12:41:11 »
Cytat: "mihu_24"
azahiel - ładuj gaz - sekwencja - i nie słuchaj tych co nie mają pojęcia o praktyce jazdy na LPG.
Gazuję już parę lat bez problemów a mam II gen.

Faktycznie trzeba uważać przy wyborze zakładu montującego instalacje żeby nie trafić na druciarski"warsztat".

Sprawdż u siebie ,popytaj a na pewno jakiś porządny warsztat znajdziesz.
Dziś, przy cenie gazu o ponad 60 % niższej niż Pb, warsztaty mają pełne ręce roboty a co za tym idzie czas oczekiwania na montaż też jest dłuższy.Oby jakość usług była na dobrym poziomie,bo montaż to podstawa.

Tankowanie zawsze do pełna - bezcenne ]:->

Sprecyzuj chociaż w jakiej części Śląska mieszkasz. Jest "nas" paru ,zawsze można coś polecić,odradzić...

Jak masz wątpliwości to pytaj wszystkich o wszystko ;-)
Powodzenia.

Mam zamiar montować gaz w zakładzie który mi polecono ;
AUTO-MIX
Klapuch Krystian
ul. Powstańców 2
44-348 Skrzyszów
Sekwencja ok -2.800 zł.
parę osób mi go zaproponowało ,opinia tego zakładu jak i serwis jest ok,ale czekam i na wasze opinie i propozycję -mieszkam w okolicach Gliwic .

azahiel

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Czerwiec 2009, 12:41:33 »
Cytat: "Roman_d"
Nie zastanawiaj się tylko montuj.
Napisz skąd jesteś a podamy ci jakieś adresy dobrych gazowników.
Tak jak napisał mihu_24 Tankowanie zawsze do pełna - bezcenne :lol: >
Ja już od dawna się nie przejmuje spalaniem mojego smoka. Noga w podłodze, ostra jazda po mieście i wtedy koszty 100km to maks 27 -28 zł. :mrgreen:

Mam zamiar montować gaz w zakładzie który mi polecono ;
AUTO-MIX
Klapuch Krystian
ul. Powstańców 2
44-348 Skrzyszów
cena ok 2.800 zł.
parę osób mi go zaproponowało ,opinia tego zakładu jak i serwis jest ok,ale czekam i na wasze opinie i propozycję -mieszkam w okolicach Gliwic .

mihu_24

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Czerwiec 2009, 20:24:49 »
No niestety nie orientuje się w Twojej okolicy ale widzę ,że jesteś zdecydowany.
Jeżeli ogólna opinia jest dobra to na początek wystarczy ;-)
Przeglądy co ileś tam tysięcy będziesz robił i wtedy najlepiej poznasz warsztat.
Ja osobiście też polegałem na ogólnej opinii ale się nie zawiodłem oby tak było w Twoim przypadku.

P.S. Montowałem w Auto Gleńsk Pszczyna

cezary46

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Czerwiec 2009, 21:31:25 »
Wszystko zależy od przebiegów jakie wykonujesz. Trzeba policzyć koszty i zobaczyć po jakim czasie taka instalacja się zwróci. W moim przypadku nie zakładałem gazu bo przy moich małych rocznych przebiegach koszt porządnej instalacji zwrócił by się gdzieś po trzech, czterech latach. Chyba wcześniej zmienię auto.

azahiel

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Czerwiec 2009, 22:39:07 »
Cytat: "cezary46"
Wszystko zależy od przebiegów jakie wykonujesz. Trzeba policzyć koszty i zobaczyć po jakim czasie taka instalacja się zwróci. W moim przypadku nie zakładałem gazu bo przy moich małych rocznych przebiegach koszt porządnej instalacji zwrócił by się gdzieś po trzech, czterech latach. Chyba wcześniej zmienię auto.

Liczę na zwrot kosztów w 1 rok ,pozdrawiam i czekam na dalsze opinie i propozycje warsztatów . :evil:

mihu_24

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Czerwiec 2009, 18:56:44 »
Co do czasu zwrócenia się instalacji - kiedy montowałem to rata za instalkę plus gaz wychodziła tak samo jak jazda na benzynie.Dzisiaj chyba nawet jeszcze coś zostanie :)
A tak na marginesie cena używanego auta z instalką zawsze jest wyższa - przynajmniej w autach ,które mnie interesują:)

dotka8

• Gość
gazior
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Czerwiec 2009, 09:52:11 »
Ja mam BRC-24(gadałem z dobrym gaziarzem i sprawuje się w lantrze najlepiej) i autko śmiga jak złoto.Na Śląsku sekwencja jest średnio o 1000 tańsza niż w Kraku :o.Nie wiem czemu u nas ceny są tak kosmiczne ale w fugazi(dobry zakład warty polecenia) brc24 stoi 3900.

BartBartez

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Czerwiec 2009, 11:16:24 »
Ja mam u siebie BRC(już czwarte auto z tą instalką) i nie zauważyłem żadnych problemów(silnik masz ten sam co ja)
Szczecin 3000zł - co i tak jest drogo.

Polecam BRC