Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Jaką firmę tarcz hamulcowych i klocków polecaci
preza:
--- Cytat: "BigT" ---A żeby było śmieszniej - samo allegro ma to głęboko w d... :)
Dopóki ktoś płaci prowizje - nie patrzą na ten proceder.
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się w 100%. Zawiadomiłem ich o podróbkach oleju sprzedawanych na konkretnej aukcji i nawet nie dostałem odpowiedzi a typ nadal sprzedaje.
Złośnik:
Dobrze ale oryginalne części są znaczone, posiadają numery seryjne do sprawdzenia w bazie producenta a jeżeli już na allegro to kupować w rzeczywistych, fizycznie istniejących sklepach a nie na pokątnych aukcjach gdzie ktoś dorwał kilka sztuk tzw. "padów z tir'ów" i liczyć na szczęście.
preza:
--- Cytat: "Złośnik" ---a jeżeli już na allegro to kupować w rzeczywistych, fizycznie istniejących sklepach a nie na pokątnych aukcjach gdzie ktoś dorwał kilka sztuk tzw. "padów z tir'ów" i liczyć na szczęście.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie tak zrobiłem :-| najpierw wyczaiłem na allegro sklep w mojej okolicy, z olejem, który mnie interesuje a później pojechałem i kupiłem. Sklep wyglądał normalnie a nawet fajnie. Obok był serwis oponiarski i mechaniczny. A mimo to wdepnąłem. Ale nigdy bym się nie zorientował, gdybym nie kupił w jeszcze innym sklepie, litrowej butli oleju tego samego typu.
Złośnik:
A to druga sprawa.
Ja też naciąłem się kilka razy ale w błahych sprawach no ale cena to podstawa. Rozumiem jakiś rabat ale zbytnia przesada śmierdzi na kilometr.
BigT:
No tak, ale cena nie jest wyznacznikiem jakości.
To że coś jest przesadnie tanie powinno budzić w nas podejrzenie o legalność/oryginalność,
jednak standardowa cena też nie daje pewności że ktoś nas nie oszukuje.
Co więcej - nawet kupno w wydawałoby się super pewnym miejscu nie daje gwarancji,
co doskonale pokazuje przykład sprzed chyba dwóch lat gdy odkryto że wiele z
renomowanych sklepów sprzedających m.in. odzież i buty Lacoste handlowało podróbkami.
A nie były to stragany na bazarkach, tylko oficjalne punkty sprzedaży. Pytanie - o ilu innych
takich przewałach nie wiemy ?
Dlatego jak zwykle w życiu - liczy się szczęście :)
Jeden kupi tanio i dobrze, inny drogo i śmiecia, nie ma reguły, jednak zawsze warto pytać,
dokładnie oglądać i nie być przesadnie naiwnym - nie wierzyć na słowo w głupie wytłumaczenia.
Nawigacja
[#] Następna strona