Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Jaką firmę tarcz hamulcowych i klocków polecaci
Remik_NS_WP:
Jaką firmę tarcz hamulcowych i klocków polecacie?
Miał ktoś już wcześniej do czynienia z firmą Japan Line?
Myślicie ze tarcze i klocki tej firmy są coś warte 240 zł za komplet?
Pozdrawiam
Wydzielenie postu.
Pisz w odpowiednich działach.
tekla
preza:
--- Cytat: "Remik_NS_WP" ---Miał ktoś już wcześniej do czynienia z firmą Japan Line?
Myślicie ze tarcze i klocki tej firmy są coś warte 240 zł za komplet?
--- Koniec cytatu ---
Nic nie słyszałem o tej firmie. Jednak nazwa podpowiada mi, że to właśnie samą nazwą producent próbuje zawojować rynek a to źle wróży. A swoją drogą cena wygląda podejrzanie. Gdybym miał teraz kupować tarcze to kupiłbym TRW, tak jak niegdyś do Lantry J2. Były naprawdę zajefajne jak na cenę którą zapłaciłem (bodajże nie całe 400zł za 2 szt.). Niestety jedna się później pokrzywiła, bo panowie w serwisie nie założyli nowej osłony po tym jak stara się pokruszyła od rdzy. Uznali, że jest zupełnie niepotrzebna. Powinni konstruować samochody.
Generalnie uważam, że nie warto oszczędzać na tarczach, bo wymienia się je raz na długi czas.
Maciek:
Zdecydowanie TRW, ATE lub Brembo. Jeszcze się nigdy nie zawiodłem na żadnej z powyższych marek.
Złośnik:
Komplet na oś czy komplet na dwie osie ?
A może komplet czyli dwa komplety tarcz i dwa komplety klocków ?
Ja używam i polecam tarcze ATE a klocki TRW.
Są to bardzo dobre tarcze i mocne choć miękkie klocki. Ale nie piszczą jak Żyd za miedzą kiedy chcą, pylą chyba niewiele więcej od jakichkolwiek innych.
Jeśli chodzi o hamulce - nie ryzykowałbym. Zwłaszcza na przednią oś. Tu chodzi o bezpieczeństwo. Za komplet tarcz ATE na tył dasz ok. 160zł + komplet klocków za tylną oś - około 60-90zł.
I jeśli mówimy o cenie 240zł za komplet na jedną oś klocki + tarcze - to masz za tą cenę markowe, bardzo dobre i polecane produkty.
Remik_NS_WP:
Chodziło mi o komplet na przednią oś. :) 2 tarcze + 4 klocki
[ Dodano: 2013-09-14, 09:40 ]
--- Cytuj ---Jeśli chodzi o hamulce - nie ryzykowałbym. Zwłaszcza na przednią oś. Tu chodzi o bezpieczeństwo. Za komplet tarcz ATE na tył dasz ok. 160zł + komplet klocków za tylną oś - około 60-90zł.
I jeśli mówimy o cenie 240zł za komplet na jedną oś klocki + tarcze - to masz za tą cenę markowe, bardzo dobre i polecane produkty.
--- Koniec cytatu ---
Jedna tarcza firmy ATE to koszt 199zł.
Nawigacja
[#] Następna strona