Witamy w HKP 2.0 :-)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
P1188 ciśnienie paliwa- nieszczelność taki opis znalazłem czego może być wina ta nieszczelność
Cytat: "Lord Alien"znajomy mówił mi e ten problem moze być przez pasek rozrządu poniewarz moze być rozciągnięty i przestawia się zapłon. przy zimnym silniku jest stukot a gdy się rozgrzeje pasek się kurczy i chodzi normalnie, przy spokojnej jeździe jeździ ok a przy gwałtownym wciśnięciu gazu pasek przeskakuje i odcina paliwo na wtryskach.jeżeli znajomy jest przykładowo pasterzem lub piekarzem,to teoria jest ciekawa.jeżeli natomiast ma coś wspólnego z naprawami aut -to unikaj go jak ognia.większej bzdury w życiu nie slyszałem :mrgreen: jest duża szansa że uszkodzony jet przepływomierz-znajomy mial identyczne objawy w vectrze.lub szeroko pojety uklad wtryskowy wraz z czujnikami.
znajomy mówił mi e ten problem moze być przez pasek rozrządu poniewarz moze być rozciągnięty i przestawia się zapłon. przy zimnym silniku jest stukot a gdy się rozgrzeje pasek się kurczy i chodzi normalnie, przy spokojnej jeździe jeździ ok a przy gwałtownym wciśnięciu gazu pasek przeskakuje i odcina paliwo na wtryskach.