Autor Wątek: komputer  (Przeczytany 7646 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lord Alien

• Gość
komputer
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Lipiec 2009, 17:18:42 »
wykryto mi błąd P1188 ale koleś nie wiedział co to jest za błąd wie może ktoś co to jest ??

Lord Alien

• Gość
komputer
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Lipiec 2009, 17:50:43 »
Witam
P1188 ciśnienie paliwa- nieszczelność
taki opis znalazłem czego może być wina ta nieszczelność ??

wlad

• Gość
komputer
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Lipiec 2009, 18:29:14 »
Cytat: "Lord Alien"

P1188 ciśnienie paliwa- nieszczelność
taki opis znalazłem czego może być wina ta nieszczelność

prawdopodobnie gdzieś w układzie wtryskowym jest nieszczelność,która powoduje spadek ciśnienia na szynie ciśnieniowej. wtryski mają wtedy za niskie cisnienie paliwa aby prawidłowo rozpylić paliwo-a co w konsekwencji powoduje gaśnięcie silnika.może to być np.cieknący jeden wtrysk-ale powodujący ciągle za niskie ciśnienie na szynie.
niestety w technologii common rail prawidlowe[duże]cisnienie paliwa to podstawa prawidlowej pracy silnika :-x

Lord Alien

• Gość
komputer
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Lipiec 2009, 11:21:01 »
Witam
mechanik powiedział że jeden wtryskiwacz jest do wymiany.
Jak patrzyłem na ceny to znalazłem za 1400zł oryginalny
wiecie gdzie by dostał zamienniki boscha, może jak nie będzie znaczka hyundaia to będzie tańszy

czekam na odpowiedz

SPRAX

• Gość
komputer
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Październik 2009, 17:25:37 »
Cytat: "wlad"
Cytat: "Lord Alien"
znajomy mówił mi e ten problem moze być przez pasek rozrządu poniewarz moze być rozciągnięty i przestawia się zapłon. przy zimnym silniku jest stukot a gdy się rozgrzeje pasek się kurczy i chodzi normalnie, przy spokojnej jeździe jeździ ok a przy gwałtownym wciśnięciu gazu pasek przeskakuje i odcina paliwo na wtryskach.

jeżeli znajomy jest przykładowo pasterzem lub piekarzem,to teoria jest ciekawa.jeżeli natomiast ma coś wspólnego z naprawami aut -to unikaj go jak ognia.większej bzdury w życiu nie slyszałem :mrgreen:
jest duża szansa że uszkodzony jet przepływomierz-znajomy mial identyczne objawy w vectrze.lub szeroko pojety uklad wtryskowy wraz z czujnikami.

HEHEHEHE Dobre ;D