Witam. Instalacje włoskiej firmy LandiRenzo zaliczane są do tych lepszych, niestety mają swoją wadę - cena. Mnie zaproponowano taką instalację za 5400 PLN i w sumie mam nieco mniej prestiżową instalację za 3300 PLN, która działa również bez zarzutu. Co do porównania do BRC, to się nie wypowiem, bo nie padła propozycja montażu instalacji LPG tego producenta w moim mieście i nie drążyłem tematu. Jeśli chodzi o ASO Hyundai'a, to przy wszystkich modelach samochodów uzyskasz taką samą informację, a mianowicie, że silniki nie nadają się do stosowania LPG, powód - ów wspomniany przez Ciebie brak homologacji. Ja w sumie poruszam się od niedawna na LPG, ale są wieloletni użytkownicy instalacji gazowych w Hyundai'ach na forum i najlepiej, by oni opisali zachowanie swoich silników. Co do komputera pokazującego zużycie, to sprawdziły się moje przypuszczenia. Instalacja gazowa posiada autonomiczne zasilanie i wtryskiwacze, nie ma czujnika (przepływomierza), za pomocą którego można by sprawdzić ile gazu zostało zużyte w danym okresie czasu. Wynika z tego, że taki przepływomierz jest zamontowany na przewodzie paliwowym i stąd są czerpane informacje o zużyciu paliwa. Zastanawiałem się, czy nie jest to mierzone w inny sposób, dlatego moja poprzednia wypowiedź nie była jednoznaczna w tym temacie, ale wynika na to, że jednak nie. Pozdrawiam Igor.