Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Instalacja LPG w Accent po roku 2006
Cendra:
Ważne jest też kto gazuje... Nawet najlepsza instalacje źle zamontowana, będzie sprawiała kłopoty, a znowu te "mniej prestiżowe" po dobrej instalacji będą bez obsługowe :)
premek:
Mam BRC Sequent 24 w Thalii żony. Zanim wybrałęm instalację sporo szperałem i wybór był prosty - BRC oferuje podobno najszybsze wtryskiwacze a to ma znaczenie na jakość dawkowania. Większość współczesnych samochodów ma tzw. sekwencyjny wtrysk benzyny, czyli w trakcie jednego cyklu pracy paliwo wtryskiwane jest więcej niż jeden raz. Ja osobiście BRC mogę polecić, bo autko jeździ naprawdę przyzwoicie (osiągi na LPG są praktycznie identyczne z tymi na Pb).
Kolejna zaleta to fakt, że BRC produkuje komplet elementów (z wyjątkiem zbiornika, bo tutaj STAKO jest w Polsce monopolistą) i wszystkie są ze sobą kompatybilne. Tańsze układy miewają zbieraninę niby "tego co najlepsze", czyli w rezultacie najtańsze.
Co do Landirenzo - nie wypowiem się.
Zgadzam się natomiast z twierdzeniem, że to co zakładasz ma znaczenie do pewnego stopnia - ważniejsze kto to zrobi.
BartBartez:
--- Cytat: "vesoly" ---
:idea: Zostałem poinformowany rownież, ze nie bardzo mi się będzie przydawał komputerek pokładowy bo będzie liczył tylko benzynę,
której prawie nie będę zużywał.
--- Koniec cytatu ---
Znajomy montował wczoraj BRC w Passacie 1.8T i komputer pokazuje mu spalanie gazu.
vesoly:
To pewnie V generacja a ja bede mial IV.
O V generacje nawet sie nie pytalem bo obawiam sie, ze cena byla by juz zbyt wysoka jak na moje mozliwosci :(
BartBartez:
Normalna sekwencja BRC za nieco ponad 3 tyś zł
Nawigacja
[#] Następna strona