Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Instalacja LPG w Accent po roku 2006
premek:
To zależy od tego jak komputer liczy spalanie. Jeśli opiera się długościach impulsów, jakie dostają wtryski to będzie wskazywał, ale wtedy będzie liczył ile auto teoretycznie spalałoby benzyny w tej sytuacji.
Jeśli komputer połączony jest z przepływomierzem zamontowanym na przewodzie paliwowym to wskazań nie będzie.
Na pocieszenie dodam, że to drugie rozwiązanie jest sporo rzadziej spotykane.
Kris_DG:
Ja mam BRC SEQUENT montowany w ASO.
Tuz po zakupie auta był problem z wtryskiwaczami (ponoć przez gaz ze stacji SHELL).
Zostały wymienione dwa- na gwarancji ufff.
Poza tym problemem wszystko ok
wariat43:
--- Cytuj ---Tuz po zakupie auta był problem z wtryskiwaczami
--- Koniec cytatu ---
Czym to się objawiało? Czy centralka od gazu zgłaszała błąd?
Podejrzewam u siebie także problem z którymś wtryskiwaczem gazu.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Hants:
Landirenzo ma opinie najlepiej dopracowanego systemu, BRC, bardzo wysoka jakosc i trwalosc elementow |(sam uzywam i sobie chwale). Dodatkowo - wartą zainteresowania marka jest holenderski Prins - dobra, prosta i praktycznie bezobslugowa instalacja. Przy wtryskach gazu nie ma specjalnie znaczenia kto instalke zamontuje, tylko kto ja potem ustawi - do dzis nie rozgryzlem nawet polowy opcji programu do obslugi brc sequent :-)
Kris_DG:
Poza tym do obslugi BRC SEQUENT potrzeba specjalny elektroniczny klucz.
Co do moich wtryskiwaczy na śmierć zapomniałem jak to sie objawiało podczas jazdy.
Na pewno mozesz otworzyć maske i wsłuchać sie w ich prace. 2 zużyte tak tykały.
Poza tym najprościej sprawdzisz wtryskiwacze odpinając je po jednym na włączonym silniku.
Jeśli silnik zareaguje to znaczy ze jest ok.
Natomiast jesli odepniesz kabel od wtrysku i nic sie nie zmieni to masz padniety wtrysk.
Nawigacja
[#] Następna strona