Autor Wątek: [Accent LC] Podświetlenie zegarka słabo widoczne w dzień  (Przeczytany 11786 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kermit

• Gość
[Accent LC] Podświetlenie zegarka słabo widoczne w dzień
« dnia: 30 Sierpień 2013, 11:10:33 »
Mam mały problem lub nie.
Pytanie do użytkowników accenta: Czy gdy zapalacie światła podświetlenie zegarka z godziną przygasa? Na pewno tak. Pytanie czy tak mocno że w słoneczny dzień nie da się odczytać godziny?

Po rozebraniu zegarka zauważyłem coś jakby żarówkę zatopioną w szybce lcd. Wokół niej przykopcony/przydymiony obszar.

Dodam, że w nocy wszystko ładnie widać, w dzień natomiast dopóki nie włączę świateł też jest elegancko.

Ten typ tak ma? Czy może w zegarku padła część podświetlenia?

Offline kadafi

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Sierpień 2013, 23:26:28 »
Ten typ tak ma.
Ten wyswietlacz to pomyłka, w dzień g..no widać

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Sierpień 2013, 00:01:14 »
Kiedyś na rosyjskim forum znalazłem taki patent że chyba po odłączeniu przewodu od pinu 3 wtyczki zegarka już nie ma efektu przygasania po uruchomieniu silnika. Niestety teraz tego nie mogę znaleźć.

maja198958

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Sierpień 2013, 00:01:54 »
a niech ktos powie czy przyciski od tylnej wycieraczki sa podswietlane ? czy po ciemku sie ja wlacza ??

Kermit

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Sierpień 2013, 20:22:48 »
To jak przy takich pytaniach jesteśmy to też walnę a co :)
Przyciski od podnoszenia szyb powinny się świcić czy nie?

Btw po tym "trach" zaznaczonym na schemacie pojawi się pewnie inny problem: W nocy zegarek będzie natrylał światłem po oczach w uciążliwy sposób :/

Kermit

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Sierpień 2013, 21:05:44 »
Kosmos rządzi Kosmos radzi!
Dzięki serdeczne! Pytanie do kogoś kto wyciągał przyciski. Bo google translator jest jaki jest i nie za bardzo udało się mi wychwycić jak się do nich dobrać.
Domyślam się że trza targać boczek. No nic będziem dłubać pewnie w next weekend.
Jeszcze raz dzięki za wskazówki!

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Sierpień 2013, 21:50:44 »
I tak masz prościej przy demontażu "boczka" przy szybach manualnych wyjęcie zapinki mocującej korbkę graniczyło z cudem. Za trzecim razem znalazłem sposób wygięty w literę L mały wkrętak.  

http://www.automnl.com/model/hyundai_accent1/371/

http://www.automnl.com/model/hyundai_accent1/338/

http://www.automnl.com/model/hyundai_accent1/311/

Kermit

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Sierpień 2013, 22:02:57 »
Dziękuję. Na szczęście ten temat już sobie kiedyś odkopałem i przestudiowałem.
Ruskie mają wszystko :)

P.S.
Zabieram się do zmiany tulei w belce w passacie B3 kumpla i powiem Wam, że Rosyjskie forum VW wciąga dupą wszystko co do tej pory widziałem.
Tam tutorial wymiany tych tulei obejmuje nawet wykonanie narzędzia do montażu.
Po za tym forum jest mega przejrzyste, a patentów na doposażenie jest jeszcze więcej niż w accentowym forum w wersji ru

marekn

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Wrzesień 2013, 07:23:49 »
Btw po tym "trach" zaznaczonym na schemacie pojawi się pewnie inny problem: W nocy zegarek będzie natrylał światłem po oczach w uciążliwy sposób :/[/quote]

Co Ty za BZDURY piszesz.Ja u siebie mam zrobioną przeróbkę i zegarek w żaden sposób nie przeszkadza w nocnej jeźdźe.A w dzień jest doskonale widoczny.

Kermit

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Wrzesień 2013, 12:00:33 »
Spoko. Luzuj plusz :)
Napisałem, że "PEWNIE pojawi się problem". Co oznacza, iż chyba,  prawdopodobnie, raczej, widocznie nie jestem do końca przekonany, że tak będzie.
Jednocześnie bardzo Ci dziękuję za rozwianie wszelkich moich i zapewne innych  wątpliwości.
Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę

marekn

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Wrzesień 2013, 12:50:18 »
Przyjmij do wiadomości,że forum jest do udzielania praktycznych i sprawdzonych porad.
Takich doradców na forach jest tysiące.Nic innego nie potrafią tylko nabijać punkty i zabierać głos w każdej sprawie (mędrcy świata).Zapamiętaj sobie,jeżeli ktoś zadaje pytanie oczekuje sprawdzonej porady.
Jako,że jestem niespotykanie spokojnym facetem też życzę Ci miłego dnia.

Offline kadafi

• Giełda
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Wrzesień 2013, 17:26:21 »
marekn, dla jednego może być ok a drugiego oślepiać - każdy po przeróbce będzie wiedział czy mu to pasuje czy nie. Nie zakładaj z góry że ktoś pisze bzdury bo Tobie akurat takie rozwiązanie pasuje i ciebie może nie razić.
Ja np w sterowaniu radiem z kierownicy mam 6x białe zimne 3mm ledy - mi nie przeszkadzają ale innych kierowców (żonę) oślepiają.

marekn

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Wrzesień 2013, 18:47:46 »
Cytat: "kadafi"
marekn, dla jednego może być ok a drugiego oślepiać - każdy po przeróbce będzie wiedział czy mu to pasuje czy nie. Nie zakładaj z góry że ktoś pisze bzdury bo Tobie akurat takie rozwiązanie pasuje i ciebie może nie razić.
Ja np w sterowaniu radiem z kierownicy mam 6x białe zimne 3mm ledy - mi nie przeszkadzają ale innych kierowców (żonę) oślepiają.

Z tego co piszesz wnioskuję,że nie masz takiego zegarka.A temat dotyczył właśnie tego.Ja mam i wiem co piszę.Sprawa wyjaśniona,kończymy wyjaśnianie.

Kermit

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 01 Wrzesień 2013, 23:36:34 »
Cytat: "marekn"
Sprawa wyjaśniona,kończymy wyjaśnianie.

Jestem za.
Anyway, Wacając do tematu.Przed chwilą wróciłem z testów z zegarkiem w trybie "trach"
Po wpisie marekn'a (wziąłem sobie do serca jego słowa [bez ironii!]) postanowiłem sprawdzić czy będzie mi pasować ten patent.
Fakt, być może nie każdemu to rozwiązanie będzie przeszkadzać, ale mnie oraz drugiej osobie używającej accent'a na co dzień ten tryb średniawo odpowiada. Najnormalniej na świecie razi (Według MNIE)

Porada dla potomnych: Odetnij i przejedź się nocą. Jeżeli dla Ciebie jest ok, rozwiązałeś problem!

Zamykając dyskusję z marekn:
Przyznaję Ci w 100% racji w kwestii, iż forum służy do udzielania praktycznych oraz sprawdzonych informacji.
Nie specjalnie łapię ocb. w zdaniu dotyczącym doradców oraz nabijania postów.
Założyłem ten temat ponieważ miałem wątpliwości, a także pytania. Dzięki uprzejmości Kosmos'a poznaliśmy sposób w jaki możemy sobie poradzić z ową dolegliwością.
Ostatnia kwestia.
Piszesz: "Zapamiętaj sobie,jeżeli ktoś zadaje pytanie oczekuje sprawdzonej porady."
Dziękuję, że o mnie dbasz. Zadałem pytanie. Poradę uzyskałem. Również dzięki Tobie.
Pozdrawiam życzę już miłego tygodnia i w razie wszelkich wątpliwości oraz zarzutów zapraszam na PW (kwestia czasu, aż moderator straci cierpliwość)
Po za tym zaśmiecanie forum niczemu nie służy.

Peace, Big Up, i w ogóle miłość i pokój!