Forum > ix35 EL

[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35

<< < (20/38) > >>

jacek2:
Kreska pierwsza znika w zależności ile dolejesz paliwa po pierwszym odbiciu pistoletu od dystrybutora... U mnie (mam diesela) jeśli na siłę ubiję w zbiorniku dużo paliwa ponad pierwsze odbicie pistoletu (pod sam korek) to tak jak pisze przedmówca- kreska pierwsza znika przy ok 180 przejechanych km........ :mrgreen:

Robert:
Odnosnie tego spalania w miescie to Panowie sa rózne miasta.U mnie nie ma gdzie praktycznie wrzucic 6 biegu.Co krok swiatła albo rondo.Co innego duze miasta gdzie ulice sa długie i swiatła ustawione na zielona linie.Ja mniej wiecej co 300 metrów srednio musze sie zatrzymywać.I spalanie nie spada ponizej 11l.Na trasie jest OK choć ten zbiornik to jakas sciema. Leje pełno - jade Zakopane - Radom i powrót razem 600 km i po drodze tankuje bo zasieg pokazuje że nie dojade. Zbiornik mały albo komputer kłamie.

albert:

--- Cytat: Robert ---Co innego duze miasta gdzie ulice sa długie i swiatła ustawione na zielona linie.

Zielona linia jest ustawiona na prędkość przejazdu 50 km/godz., więc 6-go biegu nie wrzucisz. Chyba że wyjedziesz na obwodnicę.  :-P
--- Koniec cytatu ---

Robert:
N
awet o tym nie wiedziałem , a kazdym razie wiadomo o co chodzi. Krótkie odcinki = duze spalanie. Ale mimo to nie zamieniłbym go. Polubiłem to autko.

cruel:
1.6 benzyna.
Spalanie średnie na poziomie 7-7,5 litra na setkę. Sprawdzane przy dystrybutorze.
Na komputerze najniżej zszedłem do 5,2 litra na 100km. Ale wtedy bardzo spokojna jazda,max 80km/h.
Przy spokojno-dynamicznej jeździe z prędkościami do 110km/h spalanie oscyluje w granicach 7,2litra.
Jak dla mnie spalanie biorąc pod uwagę gabaryty auta bardzo dobre.
Przy takiej samej jeździe Meganka 1.6 110KM, spala także 7,5litra.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej