Forum > ix35 EL

[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35

<< < (19/38) > >>

Azool:

--- Cytat: "grzegon" ---
Będę reklamował, tak mi doradzała znajomy w serwisie, zobaczymy co wyjdzie.
--- Koniec cytatu ---

Nie sądzę aby to coś dało, chyba że faktycznie znajdą usterkę. Pewnie lubisz jeździć dynamicznie. Powiem tak - nie bez powodu jest 6 bieg w tym aucie. Miałem podobne wartości spalania co ty. Z czasem jednak zauważyłem że autko najmniej pali kiedy wskazówka obrotomierza oscyluje w granicach 2000 obr. lub mniej. Nie należy się sugerować podpowiedziami komputera co do użycia biegu, tylko wskazaniami obrotomierza. Oczywiście w takim układzie możemy zapomnieć o "szaleństwach" zasadniczo i tak z tym silnikiem to zaszaleć raczej  nie można. Zdaje sobie sprawę że większości taki styl jazdy nie będzie odpowiadał przynajmniej na początku. Ale jak to mówią coś za coś. Oczywiście bez problemu tą techniką można się przemieszczać sprawnie i z przyzwoitymi prędkościami. Ja jeżdżę głównie po mieście, jeżeli kogoś satysfakcjonuje spalanie na poziomie 7,7-7,9l ( wskazanie komputera) to może spróbować.

Slay75:
grzegon jeżeli lubisz wysokie obroty i dynamiczna jazdę, to te 11.6l jest jak najbardziej normalne. Ja mam spalanie podobne jak zomol. 80%-90% to głównie trasy, statystyki prowadzę praktycznie od samego początku zakupu auta, i dokładnie rok po zakupie przejechałem 18tyś km. Spalanie jak w stopce.

vqsoft:
u mnie po ok 3kkm spalanie jest na poziomie 8.5 liczone wg dystrybutora...

btw - co ile km znikają wam kreski na paliwowskazie ?
mnie zasadniczo co 70 -90 km ale po ostatnim tankowaniu na full znikają jakoś szybciej bo już mam 1/2 baku a przejechane 240 km ;)
komp pokazuje 8.0. najmniej jak  do tej pory :)

Zibi:
nie wiem jak w Rzeszowie, ale w Warszawie krótkie odcinki plus co chwilę światła, to i 15 mógłby palić ... przy zatankowaniu pod korek, pierwsza kreska znika nie po standardowych 80km, ale nawet i po 200km, potem już standard co 80km, przy spalaniu średnio 8,0-8,5l/100km.

vqsoft:
no właśnie też tak miałem 70 - 80 km w wawie na jednej działce. albo ostatnio się niedotankowałem albo coś się psuje ;(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej