Forum > ix35 EL
[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35
jacek2:
A pewny jesteś, że piszesz o ix 35??
W opisie masz i 30.
ale nawet w ix35 jest możliwe takie spalanie.
Grzegorz:
Tak przy takiej spokojnej jeździe w trasie to możliwe. Ten silniczek w trasie naprawdę nieźle się spisuje. Ale przyznam szczerze że to wyniki z komputera a nigdy nie sprawdzałem spalania przy "dystrybutorze"
firefighter1:
--- Cytat: "radark" ---wreszcie ruszyłem w trasę swoim ix i mogłem zmierzyć spalanie, w miescie pali srednio 9,5 l, w trasie samochod zaskoczył mnie pozytywnie nawet bardzo w pewnym momencie zacząłem się nawet zastanawiać czy z komputerem wszystko ok, 180 km trasa - jazda między 60 a 90 spalił 5,8l!!!! później trasa z kawałkiem ekspresówki 170 km jazda między 80 a 120 spalił 6,2l!!!! no tyle się nie spodziewałem, nie liczyłem ręcznie, czy komputer mówi prawdę na oko po tankowaniu benzyny sporo zostało, czy komuś tak spalił?
--- Koniec cytatu ---
no to ja tak mam ale w mieście przy dynamicznej jeździe (powyżej 3 tyś na obrotomierzu i zmiana biegu przy 6tyś) mam 9,5l, a przy normalnej 8,5, a eko czyli jak komputer podpowiada kiedy zmieniać biegi to 7,6-7,9.
balboa:
W ostatni weekend śmignąłem do Katowic z Wawy, tam się pokręciłem po Bytomiu, wróciłem (gierkówką) zrobiłem w sumie 750 km, na zegarze mam obecnie 9500 km - średnie spalanie wyszło (z kompa) 7,1 l.
Dodam, że zapakowałem 4 (ze mną) dorosłe osoby, plus bagaże.
jacek2:
--- Cytat: "balboa" ---W ostatni weekend śmignąłem do Katowic z Wawy, tam się pokręciłem po Bytomiu, wróciłem (gierkówką) zrobiłem w sumie 750 km, na zegarze mam obecnie 9500 km - średnie spalanie wyszło (z kompa) 7,1 l.
Dodam, że zapakowałem 4 (ze mną) dorosłe osoby, plus bagaże.
--- Koniec cytatu ---
No to jechałeś w miarę oszczędnie na granicy "stówki". U mnie przy trasie Wrocław Katowice na dwupasmówce spalanie przy ok 140 - 160 wskazywało na kompie w okolicach 10l/100km :roll:
Nawigacja
[#] Następna strona