Autor Wątek: [Santa Fe SM] Opcjonalny asystent cofania  (Przeczytany 4445 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mtz

• Gość
[Santa Fe SM] Opcjonalny asystent cofania
« dnia: 05 Listopad 2013, 22:09:20 »
Witam.
Czy którykolwiek z kolegów miał okazję montować asystenta parkowania ( cofania ).
Proszę o zdjęcia i porady. Dopiero 2 tygodnie jestem właścicielem Santa Fe wiec sprawy techniczne jeszcze są mi obce.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc. Mateusz

Waldemar

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Listopad 2013, 19:41:20 »
montowałem  u siebie bardzo prosto rozmierzyć otwory w zderzaku i wywiercić otwory specjalnym wiertłem do plastików było w zestawie.Centralkę umieściłem po lewej stronie pod tapicerką bagażnika i się wpiołem pod złącze oświetlenia cofania i wszystko

mtz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Listopad 2013, 23:58:20 »
Już zamontowane. Nie zaglądałem wcześniej pod auto i nie wiedziałem jak puścić kable od czujek, stąd mój post. Przeszły wraz z zasilaniem przeciwmgielnych. Plus z kostki, masa z masy :) i działa. Teraz żona ( jako główny user ) może śmigać bezpiecznie. Dzięki za pomoc.

AlexPl

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Listopad 2013, 14:15:08 »
Cytat: "Waldemar"
montowałem  u siebie bardzo prosto rozmierzyć otwory w zderzaku i wywiercić otwory specjalnym wiertłem do plastików było w zestawie.Centralkę umieściłem po lewej stronie pod tapicerką bagażnika i się wpiołem pod złącze oświetlenia cofania i wszystko

Koledzy, a można prosić o jakieś fotki Waszych patentów. Chodzi mi głównie o montaż i położenie samych czujników w zderzaku, czy da się bez zdejmowania zderzaka? Z góry dziękuję.