Autor Wątek: [Santa Fe SM] Jak zdemontować plastiki?  (Przeczytany 8271 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

muri3

• Gość
[Santa Fe SM] Jak zdemontować plastiki?
« dnia: 20 Listopad 2013, 09:46:22 »
Witam wszem i wobec.
Mam pytanie może wiecie jak zdemontować ramkę obok przełączników szyb oraz jak zdemontować konsolę środkową od podłokietnika aż do nawiewów. Z góry dzięki za rady.

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Listopad 2013, 11:03:46 »
Jeśli chodzi o konsolę środkową - dolny panel - 2 wkręty w okolicy popielniczki - troszkę siłowo zerwać z zatrzasków ciągnąc za dolną część, następne  2 wkręty - pokażą się po demontażu dolnego panelu z klimą - i to samo z górnym panelem, nie mam pewności ale przed demontażem górnego panelu trzeba zdemontować odtwarzacz, tego jeszcze nie demontowałem.

muri3

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Listopad 2013, 13:02:13 »
A czy moze wiesz jak zdjąć ten panel plastikowy od włączników szyb?

Offline kosmos2011

• Giełda

muri3

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Listopad 2013, 23:31:39 »
Chciałbym także zdjąć panel przełączników szyb. Panel połączony jest z uchwytem drzwiowym po odkręceniu śrubki wewnątrz tego uchwytu panel nie schodzi.
Jakieś sugestie?

felkner

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Listopad 2013, 07:36:42 »

Offline Arni71

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Listopad 2013, 07:28:48 »
Nawiązując do mojej wypowiedzi, wczoraj w związku z wymianą odtwarzacza w Santku demontowałem górną część środkowej konsoli ( oczywiście w kolejności jak wyżej napisałem) żeby ją zdemontować trzeba wyjąć radyjko - jego kieszeń jest skręcona z półką pod konsolą 4 wkrętami więc bez wcześniejszego demontażu radia nie ma opcji aby zdjąć panel konsoli.
Teraz z nowym odtwarzaczem nie będę miał problemu bo nowa kieszonka zamontowana już jest do panelu konsoli a stara wylądowała w piwnicy.