Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] kod P0700
Taxidriver:
Sprawdź temperatury w skrzyni, jak i czy nie łapie ci temp silnik . U mnie jak się gotował silnik ( temp dochodziła do 100*c), tez tak miałem. Po wymianie pompy obiegu przeszło.
Kwx:
--- Cytat: "Taxidriver" ---Sprawdź temperatury w skrzyni, jak i czy nie łapie ci temp silnik . U mnie jak się gotował silnik ( temp dochodziła do 100*c), tez tak miałem. Po wymianie pompy obiegu przeszło.
--- Koniec cytatu ---
U mnie temp zawsze jest tak 1 mm 2 mm poniżej 90 st wiem bo jestem na to uczulony po przygodach z poprzednim samochodem z tym że mam tak pomimo tego czy jest silnik zimny czy ciepły. Mam wrażenie jak dodaje gazu przy ruszania opór jak na hamulcu. Ktoś mi mówił o przekaźniku przy sterowniku bądź sam sterownik skrzyni Kefico.
Piotrek79:
Opis błędu
Taxidriver:
http://www.autoserviceprofessional.com/article/94148/hyundai-transaxle-dtcs
Znalazłem coś takiego. A jak jest skrzynia po remoncie wracaj niech partacz poprawia. Z tego co wyczytałem to problem w czujniku wejścia wyjścia lub wiązka. Z tego co czytałem błędów p0700 jest kilka trzeba diagnozować lepszym interfejsem
Kwx:
Dzięki za sugestie muszę chyba faktycznie podjechać na jakąś konkretną diagnozę dobrym interfejsem. Jest to generalnie moim zdaniem problem z elektroniką i być może któryś z czujników ? zazwyczaj na jakiejś diagnostyce bład P0700 był wskazywany jako "błąd ogólny" i nic więcej to tak jak pacjent jest chory a lekarz mówi, że tak jesteś chory ale sam się dowiedz jaka to choroba, paradoksalnie tym razem gdy odłączyłem akumulator to błąd zniknął i skrzynia pracuje trochę lepiej niż wcześniej aczkolwiek nie tak jak bym tego chciał. Co do ludzi co mi skrzynie robili to już chyba wyczerpała mi się cierpliwość najpierw samochód stał 3 miesiące później pół roku nie mogli dojść co jest nie tak i nie był to warsztat z łapanki tylko z 30 letnik doświadczeniem.
Nawigacja
[#] Następna strona