Forum > Lantra

dwa poważne problemy

<< < (2/2)

emt81:
jeśli chodzi o łożysko to niedawno znów zaczęło się koło grzać i kiedy podniosłem i kręciłem nim to było czuć duży opór. Więc poprostu popuściłem z 1/3 obrotu i jest jakby lepiej (tylko, że nie jest to już te 200 Nm...) A jeśli chodzi o hamulce to po wymianie przewodów elastycznych i tłoczków jest niewielka różnica. Jednak na wyłączonym silniku, kiedy auto jakiś czas stoi to pedał po kilku naciśnięciach rośnie, pozatym podczas jazdy też czasem jest wysoko, czasem niżej. Chyba zdecyduje się na wymianę pompy z serwem. Tylko czy trzeba do tego zdemontować deskę rozdzielczą <co?> Bo innego pomysłu nie mam żeby dostać się do mocowania serwa w ścianie grodziowej...

on86:

--- Cytat: "emt81" ---Jednak na wyłączonym silniku, kiedy auto jakiś czas stoi to pedał po kilku naciśnięciach rośnie, pozatym podczas jazdy też czasem jest wysoko, czasem niżej
--- Koniec cytatu ---
Może wystarczy odpowietrzyć ??

emt81:
ale coś często mi się zapowietrza...

cezary46:

--- Cytat: "emt81" --- Jednak na wyłączonym silniku, kiedy auto jakiś czas stoi to pedał po kilku naciśnięciach rośnie
--- Koniec cytatu ---

Objaw normalny w aucie ze wspomaganiem. U mnie też tak jest a hamulce w porządku, nic się nie blokuje. Jeżeli Ci się faktycznie często zapowietrza to być może na pompie właśnie. Wystarczy podjechać do pierwszej lepszej stacji na której robią przeglądy i za parę zeta zrobią Ci badanie hamulców i będzie wszystko jasne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej