Autor Wątek: [ix35 EL] Ciekawostki i wrażenia z jazdy ix35  (Przeczytany 18438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jacek2

• Giełda
[ix35 EL] Ciekawostki i wrażenia z jazdy ix35
« dnia: 10 Styczeń 2012, 13:38:22 »
A więc od początku :mrgreen:  Proponuję aby pisać o swoich odczuciach dot eksploatacji swoich hyuików :roll:  :roll:
Od czegoś trzeba zacząć, co nie??? :?:

NieAmator

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Styczeń 2012, 14:37:19 »
Od tego jest dział nasze Hyundaie

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Styczeń 2012, 15:10:22 »
Cytat: "NieAmator"
Od tego jest dział nasze Hyundaie

Ale chcę zrobić atmosferę jaka panowała poprzednio.... wszystko w okolicy Ix 35!

A do tamtego działu to rzadko kto zagląda.... :evil:

mada

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Styczeń 2012, 22:47:51 »
zaskoczył mnie na ośnieżonym  łuku drogi ja mu w gaz a on w boczny poślizg żadne systemy się nie włączyły ?
wcześniej jeździłem tylko przednionapędowymi a tu zachowanie jak w starym merolu z tylnym napędem?

papito

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Marzec 2012, 14:57:50 »
A mnie interesuje  jedno.... Czy ktoś z Was koledzy zauważył zaświecanie się lampki ESP? Oczywiście podczas odpalania test wskaźników jest OK, podczas  ręcznego wyłączenia ESP off tez OK, ale co z ESP on?! W momencie zadziałania układu ESP moim zdaniem powinna zaświecić się kontrolka ESP on i powiem tak że we wcześniejszych pojazdach które miałem i użytkowałem innych marek to zadziałanie ESP widać - znaczy zaświeca się ESP w momencie użycia. A tu w moim IXie od półtora roku NIC! Hmm, jakieś czas temu  zapytałem gościa z serwisu o moje podejrzenia ale nic nie umiał mi wtedy odpowiedzieć. Ktoś ma podobne odczucia z jazdy kiedy autko ślizga się i pewnie działa ESP a nie widać tego na wskaźniku? Czy może ta kontrolka jest od czegoś innego ;)

krzpop

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Marzec 2012, 15:19:33 »
Cytat: "papito"
A mnie interesuje jedno....

Kontrolka od ESP świeci się w momencie działania, choć w czteronapędówce trzeba się solidnie postarać o efekt. Po raz pierwszy doświadczyłem tego na solidnie oblodzonym skrzyżowaniu - ESP zadziałało i zaświeciła się kontrolka. Mnie intryguje natomiast brak kontrolki automatycznie załączanego napędu 4WD. Na pustym oblodzonym placu robiłem co mogłem, żeby sprawdzić czy coś się zaświeci i nic. ESP kilkakrotnie zaświeciło ale od napędu nic.

Rybka&Wieprz

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Marzec 2012, 17:51:41 »
Swieci sie, swieci :-) . Testowalem to w zime na oblodzonej drodze...
Tez jestem troche przewrazliwiony na tym punkcie, ale tylko dlatego ze wczesniej mialem okularnika (naped tylko na tyl) i w zimie lampeczka od ESP to mi sie prawie caly czas swiecila :mrgreen:  :mrgreen:

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Marzec 2012, 09:39:11 »
świeci się, na śniegu jak depniesz albo weź przeholuj w zakręcie, gwałtowny manewr-polecam plac manewrowy i próbę slalomu. Mruga jak choinka na święta. Fajnie też działa wspomaganie hamowania, ale powtarzam -nie na drodze publicznej!

canion

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Marzec 2012, 13:34:22 »
Wrażenia? Szumi,za bardzo  szumi, szczególnie z okolic nadkoli tył.  poki co nie znalazłem dobrej oferty na wygłuszanie ale nie tracę nadziei.

firefighter1

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Marzec 2012, 17:21:38 »
Cytat: "canion"
Wrażenia? Szumi,za bardzo  szumi, szczególnie z okolic nadkoli tył.  poki co nie znalazłem dobrej oferty na wygłuszanie ale nie tracę nadziei.

a od jakich prędkości Ci szumi? rozumiem, że kierujesz a nie siedzisz z tyłu  :-P

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Marzec 2012, 13:53:17 »
Cytat: "firefighter1"
Cytat: "canion"

a od jakich prędkości Ci szumi? rozumiem, że kierujesz a nie siedzisz z tyłu  :-P

:mrgreen:  :mrgreen:  Jutro będzie bardzo szumiało. W głowie oczywiście, po dzisiejszym dniu kobiet..... :evil:  :oops:

Toms

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Kwiecień 2013, 14:32:23 »
Dobrze zestrojone zawieszenie, nie buja się w zakrętach, funkcjonalny i w miarę cichy, super audio, funkcja odszraniania sprawdzona w zimie 0 konieczności drapania :))), łatwe manewrowanie przez krótki promień skrętu itp... tyle przejechałem 1500 km :)

piotrpvi

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Listopad 2013, 20:53:04 »
bardzo mała szczelina między tylnymi kołami, a ich "błotnikami".
Toż to megane coupe ma więcej miejsca nad kołem  :shock: ,