Forum > Sonata
Wymiana paska rozrzadu - kilka pytań
Hants:
Czy to jest normalny dzwiek? Zwroccie uwage, ze dziwnie pokrywa sie z ta oryginalna naklejka..
Podjalem wczoraj decyzje - czekam na pompe wody
Filmik:
http://www.hants.pl/sonata/pasek/pasek.mp4
Silnik jest zimny - wiec od razu uprzedzam madrosci o braku chlodzenia :-)
BartBartez:
Nie mogę tego odtworzyć. Możesz wrzucić to na youtube czy coś takiego?
Hants:
//www.youtube.com/watch?v=7AcOVCjzoSY
BartBartez:
Ciężko jak się nie słyszy na żywo. Czy pasek nie jest za mocno naprężony?
Hants:
Hm - to jest nas dwu - tez mam wrazenie, ze jest za bardzo napiety. Co ciekawe hydraulic tensioner jest wysuniety na 3,9 mm - czyli wedlug normy. Rolka dociskowa zostala napieta wedle instrukcji..
Mam dwa dni wolne, czekam na pompe - ide to ustawic jeszcze raz.
===============
Trening czyni mistrzem, a niedbaly robi dwa razy. Powaznym bledem bylo wyciagniecie zawleczki PRZED wykonaniem 1/4 obrotu odwrotnie do wskazowek zegara (potem powinno sie zrobic dwa do przodu) Taka niepozorna czynnosc, a zmienia napiecie paska w bardzo widoczny sposob..
Gdyby nie koniecznosc dlubania przy paskach od alternatora, wspomagania i klimy (skrecanie tego do kupy jest proste, ale bardzo czasochlonne) to moglbym wymieniac paski rozrzadu .. codziennie
Bardzo sie ciesze z zakupu dwu specjalnych narzedzi - hehehe - dlugiej sruby z bolcem do uginania napinacza i ustawiacza rolki napinajacej - naprawde fajne, choc dosc drogie gadzety.
NArazie musialem skrecic wszystko do kupy - mam sporo pracy i potrzebuje auta przez najblizszy tydzien, Gdy w koncu zakupie WLASCIWA pompe (jeju... ale sie naszlifowalem zeby to dopasowac) to zrobie fotki z montazu (bo narazie mam tylko z rozbiorki)
Narazie jezdzi - mam nadzieje, ze nie stworze jutro watku - "wymiana glowicy - POMOCY" bo sie zapłakałbym na śmierć :-)
Nawigacja
[#] Następna strona