Autor Wątek: [Getz] [Getz] Awaria centralnego zamka  (Przeczytany 40645 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eatmyboard

• Gość
[Getz] Awaria centralnego zamka
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Grudzień 2014, 00:08:00 »
Mój nr vin KMHBT31DR6U124363

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Grudzień 2014, 18:50:33 »
Wg vin nie powinno być centralnego w przycisku na kluczyku. Możesz zrobić zdjęcie kluczyka.

eatmyboard

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Grudzień 2014, 12:10:34 »
Nie mam przycisku,centralny mam jak przekręce kluczyk to powinno otwierać wszystko ale nie otwiera.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Grudzień 2014, 20:40:08 »
Napisz na PW do Administratora o poprawę profilu data produkcji Twojego auta to 2005-09-22, a nie 2006.

http://koreacat.ru/hyundai/vin?vin=KMHBT31DR6U124363

19 zdjęcie od góry http://getz-club.ru/forum/lofiversion/index.php/t41742-350.html w drzwiach kierowcy. To jest sterownik centralnego zamka w Twoim przypadku.

Z tego co napisałeś wskazywało że masz "pilota" w kluczyku.

eatmyboard

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Grudzień 2014, 00:07:50 »
Dziękuję bardzo za info bardzo się przyda. Jak juz naprawie to napiszę. Mam tylko jeszcze jedno pytanie co kupić żeby było na pilota. Pozdro

Offline marcinsgdz

• Giełda
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Maj 2017, 12:15:06 »
A ja mam troszkę inny problem - występuje codziennie tylko rano czyli po dłuższym postoju.
Nie mam centralnego zamka sterowanego z pilota - muszę włożyć kluczyk w drzwi kierowcy i go przekręcić. Wtedy wszystkie drzwi powinny się odblokować - a odblokowują się tylko drzwi kierowcy - czyli nie działają siłowniki w pozostałych wszystkich drzwiach.
Po przejechaniu kilku kilometrów do końca dnia spokój - siłowniki działają.

Offline marcinsgdz

• Giełda
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Maj 2017, 08:00:02 »
Wydaje mi się, że znalazłem. Ktoś słabo przykręcił pręt (od siłownika) do prętu ryglowania drzwi i ten wadziło o niższy od klamki.
Przy okazji odkryłem, że to nieoryginalny CZ i znalazłem centralkę. Z racji tego, że nie mam pilotów odkryłem, że takie same zestawy są dostępne do kupienia z pilotami (mój jest identyczny - tyle, że nie dostałem pilotów kupując auto).
Pytanie:
W które miejsce wpiąć przewód od centralki aby przy otwieraniu zaświeciły kierunkowskazy (nie ma sygnalizacji przy otwieraniu)  i czy wymagane są np. diody?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Maj 2017, 22:01:33 »
Podłącz przewody z centralki od kierunkowskazów do wtyczek na odwrocie skrzynki bezpieczników od świateł awaryjnych.

Diody mogą być konieczne bo jak włączysz awaryjne to napięcie pójdzie na centralkę.
.

Offline zagadka

• HKP
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Wrzesień 2018, 15:11:37 »
19 zdjęcie od góry http://getz-club.ru/forum/lofiversion/index.php/t41742-350.html w drzwiach kierowcy. To jest sterownik centralnego zamka w Twoim przypadku.

Cześć wszystkim. Właśnie ten sterownik padł u mnie. Centralny zamek raz działał raz nie aż w końcu padł całkowicie, podejrzewam ów sterownik tylko, że mam problem z dostaniem takowego. Czy mógłby mi ktoś pomóc w namierzeniu odpowiedniego sterownika? Dodam, ze mój jest na 4 pin a wszędzie widzę na aukcjach 5 pin. Nawet go rozebrałem i zastanawiam się nad próbą wymiany samego przekaźnika ale nie jestem pewien czy to by coś dało? Gdyby ktoś był w stanie pomóc byłoby fajnie. Centralny tylko z kluczyka bez pilota. Podam vin może to pomoże KMHBT51GP6U445066
Pozdrawiam.

Offline zagadka

• HKP
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Wrzesień 2018, 15:58:01 »
Widzę, że niestety ale takiego sterownika oprócz ASO to nigdzie nie dostanę :-/
W ASO 10 dni oczekiwania i cena powalająca 329 zł. Tak więc nie pozostaje nic innego jak zamontować jakiś uniwersalny sterownik, tylko jak to zrobić najprostszym sposobem? Wiem, że potrzebuje wstawić jeden siłownik w drzwi kierowcy, kupić centralkę i... i co dalej? Jak najlepiej i najprościej wykorzystać już istniejącą instalację, gdzie się wpiąć jakimi kablami ażeby to zadziałało? Gdyby ktoś był w stanie udzielić wyczerpującej instrukcji byłoby super a jeżeli nie to w wolnych chwilach sam będę próbował coś wykombinować, samochodu nie mogę oddać do elektromechanika ponieważ jest mi potrzebny na co dzień. Ewentualnie polećcie jakąś fajną w miarę bezawaryjną centralkę i siłownik który by się nadawał.

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Wrzesień 2018, 21:23:49 »
Ja mam zamontowany zestaw wyprodukowany w renomowanej chińskiej fabryce no-name i działa. Więc spokojnie można kupić zestaw uniwersalny i może przy zaparciu z użyciem miernika wykorzystać kable starej instalacji zamka. Cena wiele razy mniejsza od chorych cen hyundaia.

Offline zagadka

• HKP
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Wrzesień 2018, 10:21:17 »
Zapewne tak zrobię, kupię jakiś uniwersalny sterownik i będę próbował go zamontować. Podstawy elektryki jakieś znam, jedyny problem to taki iż z centralnym zamkiem nie miałem nigdy do czynienia, dlatego chciałbym aby ktoś mi jeszcze polecił odpowiedni siłownik do zamontowania w drzwiach kierowcy, taki który by się tam fajnie mieścił i był odpowiednio mocny. Spróbuję się posiłkować tym tematem http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3916 u mnie jest kostka D04. Jedynie tylko teraz dobrać odpowiedni siłownik, ktoś coś poleci?  ;-)

Offline zagadka

• HKP
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Wrzesień 2018, 19:27:31 »
Ok, widzę, że lekko nie będzie. Mam jeszcze 2 pytania, być może jest gdzieś napisane ale mi umknęło, w Getzie sterowanie CZ otwieranie i zamykanie jest plusem czy minusem? Pytanie drugie, czy orientuje się ktoś jaki byłby zamiennik do przekaźnika KTX2-8XF? Jeszcze spróbowałbym wymienić sam przekaźnik tylko potrzebuję znaleźć zamiennik.

Offline getzgetz

• HKP
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Marzec 2019, 13:59:42 »
Padło mi sterowanie centralnym w Hyundai Getz 2003 1.1 benzyna.
Elektryk znalazł problem - w zamku lewych drzwi znajduje się sterowanie i po prostu się zepsuło.
Czy macie wiedzę na temat zamków stosowanych w wersji przedlift/polift? Znalazłem zamek ze sprawnym sterownikiem, ale z wersji poliftowej (05-08). Wygląda podobnie (a może nawet tak samo). Będzie śmigać?

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Marzec 2019, 15:19:01 »
Po prostu padł pewnie silniczek lewy więc on jest od sterowania wszystkimi. Wystarczy go zmieniać na wet na podobny ble był właśnie master i tyle.Pewnie by podeszedł nawet jakiś chiński zamiennik za parę złotych.