Ostatnia opcja: czy przerwa na świecach jest ok? Jako że to nic nie kosztuje sprawdziłbym jeszcze to.
Wszystko ok.
Filtr powietrza masz czysty? Na bagnecie wszystko ok?
Filtr powietrza nówka, podobnie jak oleju, paliwa i nawet wstępny w pompie wymieniony.
Wiem, ze teraz to strzelanie w ciemno, ale dla pewności proponuję dolać jakiegoś dodatku do wachy tylko odwrotnie niż pisze producent czyli cała butla na MAŁO benzyny i jakiś kawałek trasy a dopiero potem dolać do pełna.
Po zakupie do 1/3 baku zalałem butle czyścika, auto po dwóch paniach z 50 rocznika...
Cały czas mam dziwne przeczucie, że u Ciebie to jest coś elektrycznego zależnego od stopnia wilgotności etc. Czy sprawdzałeś podłączenia masy w obrębie komory silnika? Może jakiś kabelek się poluzował i robią się takie jaja.
Masa jest ok, sprawdzałem kilka dni temu bo PCSV mi nie chodzi, ale nie sadzę ze on miał wpływ na szarpanie. Z drugiej strony objawy nie tylko pojawiają się jak jest wilgotno, jest to czysto losowe.
Czy masz taką możliwość aby wpiąć się w kompa z rana i sprawdzić czy zapisze Ci jakieś błędy?
Nie mam teraz laptopa, sądzisz że mogą być jakieś błędy a nie zapala się check ?
Następna sprawa to moje dziadostwo pali za dużo ! Ostatnio na 18 litrach zrobiłem o zgrozo 150km. Jeżdżę co prawda na krótkie odcinki (5 km, termostat ostatnio sprawdzałem i jest ok) i czasem muszę go przycisnąć ale zazwyczaj mam na obrotomierzu 2-2,5 tys.
Mam przypuszczenia co do czujnika przepustnicy, jakie są objawy uszkodzenia ?