Forum > Accent

Sprężyny JAMEX -30 do Accenta '98

(1/3) > >>

patricio:
Witam, chce obniżć hyundaia, zastanawiam się nad jamexami -30, z tym że jest mały haczyk.
Mam 15 z takim ET że koła wystaja troche za karoserie, w tyłu są zagięte ranty a przód jak na razie jest wysoko. Obawiam się tego, że na jamexach przód może sie tak opuścić że będzie tarło. Czy ktoś jeździ na tych springach? jestem ciekawy jak sprawują sie pod względem twardości i ile rzeczywiście samochód się obniżył( na seryjnych amortyzatorach), z góry dzięki za pomoc.

Jestem nowy na forum, niedługo dodam zdjęcia hultaja.:)

Vex:
Z tego co wiem to nikt nie ma, ale moze ktos sie pojawi :) Do momentu jak nie sprawdzisz u siebie to niestety sie nie dowiesz. Inna sprawa ze kolo nie powinno wystawac za obrys.

Erebus:
Ja mam :) A żeby było ciekawiej jeżdżę na 15- z oponami 195. Nic nie obciera, i jeździ się nieporównywalnie lepiej. Ale mi koła nie wystają poza obrys, więc ciężko mi powiedzieć jak to będzie u Ciebie. Jak będę miał chwile czasu to cykne zdjęcia, to Zobaczysz o ile poszedł w dół.

Vex:

--- Cytat: "Erebus" ---Ja mam :) A żeby było ciekawiej jeżdżę na 15- z oponami 195.
--- Koniec cytatu ---

195/50/15 to zamiennik fabrycznego rozmiaru, czyli ta sama srednica, tylko troszke szezej :)
Erebus drobna roznica tylko ze Ty masz Accenta II :)

Erebus:
Co racja to racja :) Ale ap ropo jamexów mogę się wypowiedzieć. ;] Więc co do wrażeń to są pozytywne. Obniżony, trochę utwardzony, lepiej się prowadzi i reaguję na ruchy kierownicą.

Co do średnicy kół, to jest odrobinę większa, ale to są promilowe różnice. A prowadzenie i hamowanie znacznie się poprawiło.

Pozdrawiam
Paweł

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej