Forum > Accent
Sprężyny JAMEX -30 do Accenta '98
Vex:
--- Cytat: "Erebus" ---za jednym brudem robiłem wszystko. Wszystko nowe. Wsadziłem KYB. I tak jak mówiłem jestem bardzo zadowolony. Co ciekawe zawieszenie naprawdę fajnie tłumi dziury i nic nie tłucze. Jedynie ciężej troszkę przy zjeżdżaniu z krawężników. Muszę bardziej uważać bo łatwo przywalić zderzakiem albo przetrzeć miską.
--- Koniec cytatu ---
To dobrze, bo jesli to jest rzeczywiscie tylko 3cm i amortyzatory od nowosci mialy szansy zaadaptowac sie do takich warunkow pracy sprezyny to powinny posluzyc. Co innego jakbys jezdzic na nich na seryjnych sprezynach a potem dal nowe, nizsze :)
No niestety sporo negatywnych glosow jest na temat tej firmy, bo niektorym wychodza dziwne kwiatki nie wiedziec czemu. Dziwne osiadanie, pekanie itp. Moze kwestia partii :)
Erebus:
Powiem tak jestem zadowolony bo jeździ dużo lepiej, ale z montażem to był straszny kłopot. Firma jamex nie wiedziała, że accent 2 był przed i po lifcie. I sprężyny na tył w moim przypadku nie za bardzo chciały pasować. Dół był idealny ale od góry nie pasowała pokrywa Macphersona. Oryginalna po prostu wpadała w sprężynę bo była za mała a sprężyna za duża :| I nie trzymało się to za bardzo kupy. Różnica w średnicy od góry sprężyny to 3 cm.Firma darst tuning też wielka lipa. Pokazali tylko gdzie mają klienta po zakupie. Do tej pory czekam od nich na odpowiedz. Ale załatwiłem to przez serwis hyundaia w Zabrzu. Tak więc po kłopocie.
Ale kosztowało mnie to masę nerwów. Gdyby nie to że miałem już kupione amortyzatory, gumy itd. to bym to olał, jeździł na serii. I wywalił te sprężyny w trzy diabły.
Pozdrawiam
jagucio:
--- Cytat: "Erebus" ---
--- Koniec cytatu ---
Możesz mi powiedzieć co to za program??? I do czego służy, bo coś patrząc na 1szy rzut oka że mi się przyda...
Erebus:
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html Program służy do porównywania rozmiarów kół.
Nawigacja