Forum > Accent

Pytanie [Katalizator]

<< < (5/7) > >>

IgoReCzeK:
Witam. Katalizator jest dobierany do pojemności silnika, a obecnie śmiem twierdzić, że i do danego jego typu aby zwiększyć skuteczność filtrowania toksycznych frakcji, które przy różnych typach silników mają różne proporcje. To jest związane z jego strukturą fizyczną i oporem jaki stawia w danych układzie wydechowym. Tak więc pytanie czy coś "z Allegro za około 200zł" będzie pasowało, pozostanie zapewne bez odpowiedzi. Bo pasować pod względem wielkości to może i będzie pasował, ale co dalej? Pozdrawiam Igor.

szumi:

--- Cytat: "IgoReCzeK" ---Witam. Katalizator jest dobierany do pojemności silnika, a obecnie śmiem twierdzić, że i do danego jego typu aby zwiększyć skuteczność filtrowania toksycznych frakcji, które przy różnych typach silników mają różne proporcje. To jest związane z jego strukturą fizyczną i oporem jaki stawia w danych układzie wydechowym. Tak więc pytanie czy coś "z Allegro za około 200zł" będzie pasowało, pozostanie zapewne bez odpowiedzi. Bo pasować pod względem wielkości to może i będzie pasował, ale co dalej? Pozdrawiam Igor.
--- Koniec cytatu ---

Czyli odpowiedziałeś mi na pytanie nie pozostawiając cienia wątpliwości ... musze się pogodzić z tym spalaniem .. z drugiej też strony zastanawiam czy to spalanie 8l miasto jak na accenta to dużo mało średnio? niewiem jak innym palą , fakt że troche w środku mi waszką czuć ale czy to ma jakies znaczenie ... niewiem . Pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi

IgoReCzeK:
Profil spalania Accenta masz w moim opisie na przełomie kilku lat - wystarczy kliknąć i przeanalizować. Silniki 1,5 spalają średnio od 0,5l/100km do 1,0l/100km więcej PB95 niż 1,3.

maspex:
szumi, mi autko spala 7,5-8 przy eko jezdie po miescie...sluchaj pol litra to Ty moze jakis blad pomiaru masz, wiecej obciazenia w aucie,wiecej krotkich jazd,korki..moze masz jakis remont na dordze ?? malo cisnienia w oponach..jest wiele rzeczy, przez ktore wiecej pali,ja uwazam ,ze latem mi auto wiecej pali (wiecej cieplego powietrza ???) ale napewno Ci przez kata nie pali pol litra wiecej.

szumi:

--- Cytat: "maspex" ---szumi, mi autko spala 7,5-8 przy eko jezdie po miescie...sluchaj pol litra to Ty moze jakis blad pomiaru masz, wiecej obciazenia w aucie,wiecej krotkich jazd,korki..moze masz jakis remont na dordze ?? malo cisnienia w oponach..jest wiele rzeczy, przez ktore wiecej pali,ja uwazam ,ze latem mi auto wiecej pali (wiecej cieplego powietrza ???) ale napewno Ci przez kata nie pali pol litra wiecej.
--- Koniec cytatu ---

w zasadzie te pomiary przed wycięciem kata byly robione wiosną jak jeszcze było chłodno możesz miec racje , kurcze poglądy na ten temat są tak różne że szok ale skoro spalanie jest w normie jak na ten silnik to może faktycznie coś źle pomierzyłem, cóż pozostało mi śledzić spalanie jak cos sie zmieni dam znać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej