Forum > i30 GD
[i30 GD] Czyszczenie - dezynfekcja parownika
malutki83:
Witajcie. Mam pytanko do tych, którzy samodzielnie odgrzybiali klimatyzacje w swoich Hyundaiach, czy możecie doradzić jak to zrobić samemu. Zakupiłem preparat Bizol AC Clean+ c30 i wg. instrukcji należy spryskać parownik żeby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu. Problem w tym że po wyciągnięciu filtra kabinowego nie widać i nie ma bezpośredniego dostępu do parownika, pytanko jak wy u siebie wykonywaliście skutecznie taką operacje. Z góry dzięki.
zefirek:
--- Cytat: "wtom" ---nie osłabiaj mnie :mrgreen:
może masz jakąś alergię to rozumiem ;-)
ale idąc za twoim wywodem to należało by rozbierać tapicerkę, wykładziny i dawać do prania, rozkładać deskę wyciągać kanały nawiewne....proszę :lol:
--- Koniec cytatu ---
Mało wiesz, to dlaczego się wypowiadasz?
Widziałeś na własne oczy zasyfiony parownik? Pewnie tylko na zdjęciu, albo wcale. Widzę, że masz problem z rozumowaniem, więc będzie bardziej kolokwialnie...
Jak ci gacie śmierdzą, to je pierzesz, czy pryskasz tylko dezodorantem? ;P
Woytek_i30:
Malutki83.. poradziłeś sobie z tym parownikiem? oglądałem kilka filmików i tam faktycznie dostęp jest od strony filtra kabinowego, ale nie wiem jak w hyundaiach i30, ... Robiłem ozonowanie i chetnie bym tez ten parownik wyczyścił/popsikał czymś... pianki do otworów wentylacyjnych też chyba nie chcę podawać.. mojej mazdzie nigdy nic nie było,ale w yarisie żony padł specjalny bezpiecznik od obrotów dmuchawy... więc pozostaje ozon lub granat. Kiedyś używałem granat moje auto clima fresh czy jakoś tak.. miła w składzie srebro i to faktycznie na kwartał pomagało... teraz też kupiłem, ale srebra w składzie brak...
themadablues:
Dostał się już ktoś do tego parownika ?
I swoją drogą, możecie polecić jakies konkretne :coś do ozonowania, filtr kabinowy i powietrza ?
zefirek:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=11203
Nawigacja
[#] Następna strona