Forum > i30 GD
[i30CW] Stuki z okolicy bagażnika, co to może być?
indoman:
nurtuje mnie jeszcze sprawa zamka. jak klapa jest zamknieta i ja dociskam to słysze jakies trzeszczenie. może gdyby dało się wyregulować zamek aby mocniej dociskał to by to coś pomogło. wie ktoś może jak można regulować zamek?
alex007:
--- Cytat: "figur" ---cześć,
ja mam najechane 4400 i też mi coś z tyłu stuka. zamek od klapy też oklejałem, wymontowałem wszystkie rolety, siatki i to nie to. zostaje jeszcze wymontowanie koła zapasowego. wsadziłem kumpla na tylną kanapę i mówił że coś stuka w lewym tylnym nadkolu (może coś wewnątrz od nawijacza pasów albo jakiś kabelek - miałem montowane w serwisie czujniki). to pukanie nasila się ze wzrostem temperatury, na progach jak samochodem zabuja albo na poprzecznych nierównościach, przy przyspieszeniu czasami na jedynce. btw, niestety przy wysokich temperaturach odzywają mi się już boczki w drzwiach i kiedyś jadąc po połatanej nawierzchni przy ostro pracującej klimie coś mi w panelu środkowym grzechotało.
pozdr
--- Koniec cytatu ---
ja mam jedna teorie i zapewne bedzie ona prawidlowa
jak otworzysz bagaznik to po lewej strnie pod tym materialem bedzie schowana centralka od czujnikow cofania, ktora w serwisach jest klejona na tasme drustronna, zapewne ta centralka sie odkleila i lata, rozbierz lewa strone bagaznika i zobacz
figur:
cześć,
rozumiem że trzeba zdemontować tą pionową ściankę z czarnego filcu? tylko jak? próbowałem tam się dostać od strony tylnych świateł ale po odkręceniu nie chciały wyjść a nie szarpałem za mocno żeby czegoś nie urwać
alex007:
najlepiej jakbys zrobil zdjecie bagaznika a ja ci na zdjeciu narysuje i opisze co i jak
paradoks1:
też mnie to ciekawi wstawcie zdjęcia
Nawigacja
[#] Następna strona